NATO generalinio sekretoriaus rinkimai: Estijos premjerė suabejojo Aljanso narių lygybe | kl.lt

NATO GENERALINIO SEKRETORIAUS RINKIMAI: ESTIJOS PREMJERĖ SUABEJOJO ALJANSO NARIŲ LYGYBE

Estijos premjerė Kaja Kallas, anksčiau išreiškusi suinteresuotumą tapti NATO generaline sekretore, suabejojo, ar visos Aljanso šalys yra lygios.

Ji tai sakė leidiniui „Politico“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

K. Kallas vis dar mano, kad šį postą turėtų užimti lyderis, kurio šalis atitinka Aljanso tikslinį rodiklį skirti gynybai 2 proc. BVP.

Beje, vargu ar taip nutiks, nes favoritas tarp pretendentų į šias pareigas yra Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte, kurio šalis šio rodiklio dar nepasiekė.

Nors K. Kallas sutiko, kad M. Rutte turi „teigiamų savybių“, ji pažymėjo, kad jis bus ketvirtasis NATO generalinis sekretorius iš Nyderlandų, o generalinio sekretoriaus iš Estijos – ar iš bet kurios kitos Baltijos šalies – dar niekada nebuvo.

„Kyla klausimas, ar Aljanse yra pirmo ir antro rango šalys? Ar mes lygūs, ar ne? Šie klausimai lieka atviri“, – sakė K. Kallas.

Kaip jau buvo pranešta, NATO norėtų paskirti kadenciją baigiančio generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo įpėdinį iki liepos mėnesį Vašingtone įvyksiančio Aljanso viršūnių susitikimo.

Nyderlandų premjero kandidatūrą į šį postą palaiko JAV, Didžioji Britanija ir Vokietija.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Prancūzijos MACRONAS kalbėjo būdamas švariomis kelnėmis,

jog siūs karius į UKRAINĄ.--Po tokių veiksmų ,ką MACRONAS toliau darys , kai bus pilnos ne tik kelnės;- šauks g e l b ė k i t, padėkit , bet tai bus v ė l u ! -- Visada prieš darant ,b ū t i n a įvertinti pasekmes.-- Sako , jog UKRAINOJE karas būtų neprasidėjęs , jeigu prieš tai , VAKARAI būtų a t s a k i n g a i įvertinę SAVO veiksmų pasekmes Ukrainoje.

Estijos BOBA nesuvokia VYRO ir MOTERS priedermės,

juk būtų k v a i l y s t ė , jeigu VYRAS užsinorėtų " gimdyti" .--Šiuo atveju , keista , jog Estijos pilietė nesuvokia , jog nepakanka n o r ė t i --būtina g a l ė t i . --- Šalies , ar net ŠEIMOS g y n y b o j e/ saugume/ , dėti lygybė ženklą tarp VYRO ir MOTERS n e g a l i m a - priedermė/prievolė/ išimtinai priklauso VYRUI .--Saugumas tai ne ž a i d i m a s -čia k u k e t a v i m u i vietos nėra.

Tam >> šiandien

Aš tau juk buožgalvi ,jankiu imperijalistų propagandos išplautom smegenim sakiau, kad pampersus pasikeistum,nes nuo myžalų matosi kad smegenys pas tave užspaustos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS