A. Navalnas, nepaisydamas kosulio ir karščiavimo, tęsia bado streiką | kl.lt

A. NAVALNAS, NEPAISYDAMAS KOSULIO IR KARŠČIAVIMO, TĘSIA BADO STREIKĄ

Kalintis Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pirmadienį sakė, kad kenčia nuo stipraus kosulio ir temperatūros, bet tvirtino, kad tęs praėjusią savaitę pradėtą bado streiką, kuriuo siekia išsireikalauti tinkamo medicininio gydymo.

44 metų amžiaus A. Navalnas praėjusį trečiadienį pradėjo bado streiką, skųsdamasis, kad kalinimo įstaigos gydytojas jam skyrė tik skausmą malšinančius vaistus nuo stipraus nugaros skausmo ir kojų tirpimo.

Kitą dieną jo komandos nariai paskelbė, kad kolonijoje kalintis A. Navalnas dar prieš paskelbdamas bado streiką neteko 8 kg svorio, nes jam nuolatos trukdoma miegoti. Į koloniją atvykęs opozicionierius svėrė 93 kg.

Pirmadienį instagrame paskelbtame pranešime A. Navalnas pasiskundė naujais negalavimais.

„Cituoju oficialius šios dienos temperatūros matavimo duomenis: Navalnas. A. A., stiprus kosulys, temperatūra 38,1, – rašė jis. – P. S. aš, žinoma, tęsiu bado streiką.“

Vėliau prokremliškas dienraštis „Izvestia“ skelbė, kad A. Navalnas buvo perkeltas į medicinos skyrių stebėjimui, turėdamas „kvėpavimo problemų, ypač karščiavimo, požymių“. Dienraštis, cituodamas kalėjimo tarnybas, teigė, kad buvo atlikti visi būtini tyrimai, įskaitant koronaviruso testą.

Dviejuose prokremliškos žiniasklaidos priemonių paskelbtuose pranešimuose teigiama, kad A. Navalnas atrodo „gana normaliai“, ir pažymima, kad kali kolonijoje, kuri yra „praktiškai pavyzdinė“. A. Navalnas pirmadienį paskelbtame pranešime teigė, kad šiuose pranešimuose nėra nė žodžio tiesos. Opozicionierius rašė, kad nuo jo atvykimo į pataisos koloniją vasarį jau trečias iš 15-os jo skyriuje esančių kalinių buvo paguldytas į ligoninę dėl tuberkuliozės.

„Stebiuosi, kad čia nėra Ebolos viruso“, – šaipėsi A. Navalnas ir pridūrė, kad „štai tokia yra ideali pavyzdinė kolonija“.

Kolonijoje opozicijos politikas atlieka dvejų su pusę metų laisvės atėmimo bausmę. Pokrovo kolonija įsikūrusi už 100 km į rytus nuo Maskvos ir yra žinoma dėl griežtos disciplinos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

0 ko jis galejo tiketis grizdamas i savo tevyne,su juo bus susidorota vienaip ar kitaip,negi putytis leis uzimti jo vieta

va taip

Geriau jis sėdėtų vakaruose, ten pasakytų: - "Tai jo pasirinkimas" ir jis sėkmingai pasimirtų, - o ten reikalui esant jį maitins priverstinai, - nors manau to nereiks, toks žulikas yra viskuo žulikas ir jo "bado streikas" yra tos malkelės, į tą jo "imidža" nes sėdint tyliai ir ramiai, kas jį beprisimintų, kam jis būtų įdomus ir reikalingas?

Anonimas

Visi rašantys tai lojentys šunys geda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS