A. Navalnas: opozicija gali veikti ir užsienyje | kl.lt

A. NAVALNAS: OPOZICIJA GALI VEIKTI IR UŽSIENYJE

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas teigia, kad jo rėmėjai gali toliau iš užsienio priešintis Rusijos valdžiai, daugeliui jų paliekant šalį dėl represijų.

„Mes ne emigravome, o buvome priversti laikinai pakeisti savo biurų vietą“, – A. Navalnas rašė laiške, kurį trečiadienį paskelbė nepriklausomas naujienų portalas „Meduza“.

A. Navalnas yra vienas garsiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentų ir kovotojų su korupcija šalyje. Tačiau vienas Rusijos teismas liepą pripažino jo antikorupcinį fondą ir kitas organizacijas ekstremistinėmis bei uždraudė jų veiklą. Kritikai laiko tokį žingsnį siekiu eliminuoti jo rėmėjus.

Tačiau A. Navalnas teigė, kad šios pastangos buvo nesėkmingos ir pagrindiniai jo organizacijų nariai, įskaitant Ivaną Ždanovą ir Leonidą Volkovą, išardė jo grupių infrastruktūrą ir atkūrė jas užsienyje.

V. Putinas savo ruožtu teigia, kad A. Navalnas ir kiti opozicijos veikėjai kalinami ne už savo politinę veiklą, o už įstatymų pažeidimus.

„Jie nuolatos išvengdavo atsakomybės už įstatymų laužymą, tačiau galiausiai turėjo laukti pasekmės“, – V. Putinas sakė forume „Rusijos energetikos savaitė“.

„Nerimas, kad demokratija Rusijoje mirusi, yra gerokai perdėtas“, – pareiškė jis.

A. Navalnas, kuris pernai per plauką išgyveno apnuodijimą „Novičiok“ kovine medžiaga, nuo šių metų pradžios kalinamas dėl ankstesnio baudžiamojo proceso lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimo. Teismo nuosprendis plačiai kritikuojamas kaip politiškai motyvuotas.

Nuo tada tarptautinė bendruomenė reikalauja jo paleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Pasižiūrėkim į tą jo didžiulę fizionomiją. Dar gražus, apyjaunis. Mergų nori.... Nes kai išeis iš kalėjimo , jau bus nukriošęs senis...suėjus vienam laikui, pridės dar kokią 10 metų, po to dar.....

DAR DAUG KAS PRISIMENA...

Kai po antro pasaulinio karo vokiečių nacių talkininkai iš Lietuvos dar 50 metų lojo iš už Atlanto, kad tuoj, tuoj ateis "vaduotojai" iš Amerikos....Tas pats šiandien laukia ir Nasralno pasekėjų. Ilgai, ilgai teks loti. Tik iš to naudos - kaip iš ožio pieno....

Anonimas

O dar didesnės šito suskio nuotraukos neradot įdėti ? Per visą ekraną, pavyzdžiui . Kodėl mes čia turim spoksoti į šitą išsigimėlį šitam propagandiniam laikraštyje ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS