A. Navalnas sako nutraukiantis bado streiką | kl.lt

A. NAVALNAS SAKO NUTRAUKIANTIS BADO STREIKĄ

Kalinamas Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas penktadienį paskelbė, kad nutraukia savo bado streiką, paskelbtą kovo 31 dieną, reikalaudamas tinkamo gydymo.

„Atsižvelgdamas į pažangą ir visas aplinkybes pradedu išeiti iš bado streiko“, – pareiškė A. Navalnas.

Jis sakė, kad šis procesas turi užimti 24 dienas – tiek pat laiko, kiek truko pats bado streikas.

Be to, opozicionierius sakė, kad neatsisako savo reikalavimo leisti jį apžiūrėti nepriklausomam gydytojui.

„Gerų žmonių visoje šalyje ir visame pasaulyje didžiulės paramos dėka, mes padarėme didžiulę pažangą. Prieš du mėnesius mano medicininės pagalbos prašymai sulaukdavo pašaipų, man neduodavo jokių vaistų ir neleisdavo jų perduoti“, – savo žinutėje socialiniame tinkle „Instagram“ sakė opozicionierius.

„Ačiū jums – dabar mane dukart apžiūrėjo civilių gydytojų konsiliumas. Vėliausias kartas buvo prieš pat mitingą. Man atliekami tyrimai, pateikiami rezultatai ir išvados“, – sakė A. Navalnas, paminėdamas trečiadienį dešimtyse Rusijos miestų vykusias akcijas jam palaikyti.

„Gydytojai, kuriais visiškai pasitikiu, vakar paskelbė pareiškimą, kad jūs ir aš pasiekėme pakankamai, kad galėčiau nutraukti bado streiką. Na, ir – pasakysiu atvirai – jų žodžiai apie tai, ką rodo tyrimai, (...) man atrodo verti dėmesio“, – rašė jis.

Gydytojų pareiškimas

Kardiologas Jaroslavas Ašichminas ir dar keli gydytojai išvakarėse paskelbtame pareiškime sakė, kad jie prašo garsiausio Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponento „nedelsiant nutraukti bado streiką, kad išsaugotų savo gyvybę ir sveikatą“.

„Jei bado streikas tęsis net trumpiausią laiką, deja, mums greitai paprasčiausiai nebeliks, ką gydyti“, – sakoma pareiškime, kurį paskelbė Rusijos nepriklausomas naujienų portalas „Mediazona“.

Kovo 31 dieną 44-erių A. Navalnas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

A. Navalno gydytojai teigė, kad „didžiulės“ visuomenės paramos dėka Kremliaus kritikas antradienį buvo nuvežtas į civilinę ligoninę centriniame Vladimiro mieste ir gavo prieigą prie „to, kas atrodo kaip nepriklausoma apžiūra“.

Gydytojai pridūrė, kad anksčiau ketvirtadienį jie gavo A. Navalno sveikatos įvertinimo ir medicininių tyrimų rezultatus, o kitą dieną apie savo nuomonę per advokatus informuos opozicionierių.

Praėjusį savaitgalį A. Navalno gydytojai sakė, kad jis gali mirti „bet kurią akimirką“, jo kraujo tyrimui parodžius „kritinio lygio“ kalio koncentraciją.

Trečiadienį tūkstančiai rusų išėjo į savo miestų gatves išreikšti palaikymo A. Navalnui, o Vakarai perspėjo, kad opozicionieriaus mirties atveju Kremlius susidurs su „pasekmėmis“.

Tų protestų metu buvo sulaikyta daugiau nei 1 900 žmonių, įskaitant daugiau nei 800 žmonių Sankt Peterburge, skelbia nepriklausoma aktyvistų areštus stebinti grupė „OVD-Info“.

A. Navalnas buvo areštuotas sausio mėnesį sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po sunkaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. A. Navalną kėsintasi nunuodyti pernai rugpjūtį. Jis neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą. Keletą dienų opozicionierių gydė vietos gydytojai, o vėliau jis buvo nuskraidintas gydytis į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. A. Navalnas kaltina Maskvą, bet V. Putino administracija neigia, kad yra kaip nors su tuo susijusi.

Vasarį A. Navalnas buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi Vokietijoje. Jis buvo uždarytas Pokrovo pataisos kolonijoje Vladimiro srityje, maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Pasikūdino artistas- ir gana. Pavaidino bado streiką, o tikram streikui yra menkas. Užtat ir labiau gerbiu per bado streiką mirusius airių teroristus, nei šitą šlykščią išgamą. Daug jau tokių "streikuotojų" matėm per paskutinius kelis metus. Tokia chocholė Savčenka tai net nutuko bebadaudama.

Zioma

Tai da galejo badaut, ale isigando kad nugeibs, gyvent tai uzsinorejo kazkodel :)))

TIESIOG PASIRAUSIAU SAVO SMEGENYSE...

Per 31 nepriklausomybės metų - kiek Lietuvos politikai priglaudė arba "pritarė" kitų šalių padugnėms...Timošenko, Savčenko, Porošenko, Saakašvilis, Nasralnas, Cichanovskaja, "didvyris" Zelenskis, kuris akivaizdžiai apgavo savo piliečius prieš rinkimus...Ir...didžiausi draugai - Ukraina, Lenkija kur jau akivaizdžiai kyšo nacių ausys...Lietuvoje "jaunieji konservatoriai" nuo jų neatsilieka. Prisiminkite 1945 metus - kuo visa tai baigėsi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS