A. Navalnas: Vakarai eina į V. Putino paspęstus spąstus | kl.lt

A. NAVALNAS: VAKARAI EINA Į V. PUTINO PASPĘSTUS SPĄSTUS

Kalinamas Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas įspėjo Vakarus nenusileisti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui konflikte dėl Ukrainos.

Vakarai ir vėl eina į V. Putino paspęstus spąstus, sakoma A. Navalno laiškuose žurnalui „Time“. „Užuot ignoravusios šiuos paistalus, Jungtinės Valstijos priima V. Putino politinę darbotvarkę ir lyg išsigandęs moksleivis, patyręs vyresnio mokinio patyčias, bėga organizuoti susitikimų“, – rašė A. Navalnas.

JAV ir NATO jau kelis mėnesius kaltina Rusiją, kad ši planuoja užpulti Ukrainą. Maskva tai neigia. Iki šiol jau įvyko keli aukšto lygio susitikimai dėl Rusijos pateiktų reikalavimų Vakarams.

A. Navalno nuomone, Kremliaus vadovas V. Putinas labiau baiminasi ne NATO buvimo prie savo sienų, o prarasti savo galias. „Tam, kad galėtų sustiptrinti šalį ir elitą, V. Putinui nuolatos reikia visų šių ekstremalių priemonių, visų šių karų – realių, virtualių ar hibridinių, ar prie karo slenksčio artėjančių konfrontacijų, kaip matome dabar“, – teigė opozicionierius.

Jis pažymėjo, kad Vakarų sankcijų Ukrainos puolimo atveju grėsmė yra dalis V. Putino strategijos išvengti asmeninių baudžiamųjų priemonių. Pasak A. Navalno, JAV Kremliui daro išorinį spaudimą, o jo paties šalininkai Rusijoje spaudžia Kremlių iš vidaus. Jo nuomone, tai gali suskaldyti V. Putiną supantį elitą.

A. Navalnas šiuo metu atlieka dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę vienoje kolonijoje už Maskvos. Jis buvo sulaikytas prieš vienerius metus, kai grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl šios atakos jis kaltina Kremlių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

newmore

Putiną von!

Taigi

Vietiniai Kremliaus pakalikai ir toliau tyčiojasi iš Navalno,purvas,melas, šmeižtas jų kasdieniai įrankiai, išgamos kurias reikia naikinti.

o

bidon jau toliau daro politnesamones kurias kartoja ir musu saika kagi grasinimais toli nevaziuosi ir hohlandijos sunelui valdyt nes ateina laikas jav tribunolo ir naujo senato valdymo be sionzydsnukiu======
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS