A. Navalno sąjungininkai ragina dalyvauti masiniuose protestuose visoje Rusijoje | kl.lt

A. NAVALNO SĄJUNGININKAI RAGINA DALYVAUTI MASINIUOSE PROTESTUOSE VISOJE RUSIJOJE

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno sąjungininkai antradienį paragino žmones dalyvauti naujuose masiniuose protestuose visoje šalyje ir reikalauti jo paleidimo iš kalėjimo.

A. Navalno interneto svetainėje paskelbtame pareiškime rusai raginami užsiregistruoti į protestus interaktyviame žemėlapyje ir sakoma, kad protestų data bus paskirta, kai dalyvauti norinčių žmonių skaičius pasieks bent 500 tūkstančių.

Organizatoriai pareiškime pažadėjo, kad demonstracija bus didžiausia, kokia tik yra buvusi Rusijoje.

44 metų A. Navalnas, prezidento Vladimiro Putino priešininkas, buvo areštuotas sausio 17-ąją grįžęs š Vokietijos, kur penkis mėnesius gydėsi po apnuodijimo sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

A. Navalnas tvirtina, kad buvo apnuodytas prezidento Vladimiro Putino paliepimu, bet Kremlius tai neigia.

Praėjusį mėnesį Kremliaus kritikui buvo skirta pustrečių metų įkalinimo bausmė už lygtinio nuosprendžio sąlygų pažeidimus, kol jis gydėsi užsienyje. Ankstesnė lygtinė bausmė jam buvo paskirta 2014 metais byloje dėl grobstymo, kurią jis vadina sufabrikuota, o Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) – neteisėta.

A. Navalno areštas išprovokavo virtinę protestų visoje šalyje, kuriuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. Valdžia sulaikė maždaug 11 tūkst. žmonių; daugelis jų gavo baudas ar 7–15 arešto parų.

Rusijos pareigūnai atmeta JAV ir Europos Sąjungos reikalavimus paleisti A. Navalną ir nutraukti jo šalininkų persekiojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juk

reikia darbo jegos tai lageriai bus papldyti gales stroit komunizma darbo /liadziai/ URAAAAAA.......

pastebėjimas

Bet kurioje valstybėje tokie raginimai yra antivalstybiniai ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Tai be išimčių.

O DĖL KO PROTESTUOTI ?

Kai susirinks daugiau IŠDAVIKŲ tokių, kaip Nasralnas - bus suformuotas traukinys Į Sibirą. Priekiniame vagone važiuos pats Nasralnas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS