A. Navalno šalininkai sulaikyti prie pataisos kolonijos | kl.lt

A. NAVALNO ŠALININKAI SULAIKYTI PRIE PATAISOS KOLONIJOS

Į rytus nuo Maskvos esančiame Pokrove prie pataisos kolonijos pareigūnai sulaikė keletą Aleksejaus Navalno šalininkų, reikalavusių leisti pasimatyti su bado streiką paskelbusiu įkalintu Kremliaus kritiku, reikalaujančiu tinkamos medicininės priežiūros.

Tarp sulaikytųjų yra A. Navalno asmeninė gydytoja ir vyriausybę kritikuojančios medicinos darbuotojų sąjungos „Gydytojų aljansas“ vadovė Anastasija Vasiljeva, pranešė sąjunga ir naujienų agentūros AFP žurnalistai įvykio vietoje.

Be to, sulaikytas vienas CNN žurnalistas.

44 metų A. Navalno šalininkai antradienį atvyko į Pokrovą, esantį apie 100 km į rytus nuo Maskvos, reikalauti leidimo susitikti su opozicionieriumi, tačiau jo negavo.

A. Navalnas praėjusį trečiadienį paskelbė bado streiką, skųsdamasis, kad jį kankina dideli nugaros skausmai ir tirpsta kojos, tačiau kalėjimo gydytojas jam skyrė tik skausmą malšinančių vaistų.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ A. Navalnas pranešė, kad jį taip pat vargina smarkus kosulys ir aukšta temperatūra, o trys žmonės iš jo kalėjimo buvo hospitalizuoti dėl tuberkuliozės.

Kolonijoje A. Navalnas, kurį pernai vasarą kėsintasi nunuodyti, iš viso neteko 13 kg, iš jų 5 kg – per praėjusią savaitę, pranešė jo advokatė Olga Michailova.

A. Navalno gydytoja A. Vasiljeva antradienį apkaltino valdžią, atsisakančią suteikti jam tinkamą medicininę pagalbą, pažeidžiant opozicionieriaus teises.

„Žinoma, aš bijau“ dėl jo sveikatos, žurnalistams šalia kolonijos sakė A. Vasiļjeva.

„Mes esame gydytojai – todėl ir esame čia šiandien. Sveikata turėtų būti prioritetas“, – sakė ji ir pabrėžė, kad A. Navalnas turi būti perkeltas į „įprastą“ ligoninę.

Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ generalinė sekretorė Agnes Callamard (Anjes Kalamar) pirmadienį pranešė parašiusi laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir paraginusi jį užtikrinti, kad A. Navalnas „gautų medicininę pagalbą iš sveikatos specialisto, kuriuo jis pasitiki“.

„Esama realios perspektyvos, kad Rusija jį pavergia lėtai mirčiai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A. Callamard.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas antradienį savo ruožtu pareiškė nieko nežinantis apie A. Callamard laišką, bet pridūrė, kad A. Navalnas nesulauks jokio ypatingo elgesio.

„Natūralu, kad negalime kalbėti apie kažkokias ypatingas sąlygas vienam iš nuteistųjų“, – sakė D. Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Chirurgas

Fasistine diktatura ilgai neturetu issilaikyti.

KUO GREIČIAU PAS NASRALNĄ Į KOMPANIJĄ...

Juk liūdna vienam. Pakuoti visus iki vieno ir ...Sibirijon...

durniu laivas

baltoji kasa timosenko kaliuzej buvo jau po klinikines mirties i nieka nereagavo nuveze pas frizus ir trecia diena kelesi is numirusiu zenge i dangu ir sitam apsimeteliui to reikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS