Nerimas dėl omikron plitimo: Paryžius atšaukia tradicinius Naujųjų metų fejerverkus | kl.lt

NERIMAS DĖL OMIKRON PLITIMO: PARYŽIUS ATŠAUKIA TRADICINIUS NAUJŲJŲ METŲ FEJERVERKUS

Paryžius šeštadienį paskelbė atšaukiantis tradicinius Naujųjų metų fejerverkus, Europai rengiantis įvesti griežtesnius apribojimus, skirtus suvaldyti naujosios koronaviruso atmainos, skatinančios COVID-19 atvejų daugėjimą visame pasaulyje, plitimą.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) perspėjo, kad iki sausio vidurio Europoje gali įsivyrauti koronaviruso omikron variantas.

Daugelis šalių atnaujina kelionių apribojimus ir kitas priemones nuo tada, kai šis koronaviruso variantas pirmą kartą buvo aptiktas Pietų Afrikoje praėjusį mėnesį.

„Atsižvelgiant į pandemijos įsibėgėjimą ir riziką, susijusią su metų pabaigos šventėmis, institucijos turėtų įvesti griežtus apribojimus“, – teigė Prancūzijos mokslininkų grupė.

Tuo metu Paryžiaus savivaldybė paskelbė „apgailestaujanti, tačiau esanti priversta atšaukti visas gruodžio 31 dienai Eliziejaus laukuose suplanuotas šventes“.

Fejerverkų nebus ir, deja, nebus jokių didžėjų pasirodymų.

„Fejerverkų nebus ir, deja, nebus jokių didžėjų pasirodymų“, – naujienų agentūrai AFP teigė sostinės merija.

Penktadienį Vokietija priskyrė Prancūziją ir Daniją prie didelės rizikos zonų ir pareiškė nuo sekmadienio įvedančios karantino reikalavimą nepasiskiepijusiems nuo COVID-19 keliautojams iš dviejų savo kaimynių.

Tuo metu Airijoje barai ir restoranai nuo sekmadienio iki sausio 30 dienos galės dirbti tik iki 20 val., paskelbė ministras pirmininkas Michealas Martinas (Mikalas Martinas).

Danija savo ruožtu pranešė uždarysianti kino teatrus, teatrus ir koncertų sales bei apribosianti restoranų darbo valandas.

Šveicarija nuo pirmadienio taip pat sustiprins kovos su CVOID-19 priemones, šaliai grumiantis su didelio masto penktąja koronaviruso banga, kuri nuo protrūkio pradžios Kinijoje 2019 metų gruodžio mėnesį nusinešė mažiausiai 5 335 968 žmonių gyvybes visame pasaulyje.

Numatyta, kad Nyderlandų vyriausybė šeštadienio popietę surengs nepaprastąjį posėdį, kai jos ekspertų mokslinių patarėjų grupė rekomendavo naujus apribojimus suvaldyti omikron plitimą, pranešė žiniasklaida. Pasak jos, šeštadienio vakarą vyriausybė turėtų pristatyti naujus ribojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

uzdarykit visas sienas nuo paslemeku ir baigsis vyrusdemokratija su visom pasekmem ir dar erdves kontrole iki kosmoso ir viskas okey===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS