Nerimas Europoje: dėl įvykių Irake šaukiamas skubus NATO tarybos posėdis | kl.lt

NERIMAS EUROPOJE: DĖL ĮVYKIŲ IRAKE ŠAUKIAMAS SKUBUS NATO TARYBOS POSĖDIS

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas dėl padėties Artimuosiuose Rytuose pablogėjimo nusprendė pirmadienį sušaukti skubų Šiaurės Atlanto tarybos tarnybos posėdį, skelbia Vokietijos naujienų agentūra DPA.

NATO tarybos posėdis planuojamas sausio 6-osios 15 val. Briuselio laiku.

DPA pažymi, jog per jį bus svarstoma padėtis Artimuosiuose Rytuose, Jungtinėms Valstijoms nukovus įtakingą Irano generolą Qasemą Soleimani (Kasemą Soleimanį).

Šiaurės Atlanto taryba yra svarbiausia NATO politinių sprendimų priėmimo institucija. Ją sudaro visų Aljanso narių nuolatiniai atstovai, susirenkantys mažiausiai kartą per savaitę. Taryba taip pat susirenka aukštesniu lygiu, dalyvaujant užsienio reikalų ministrams, gynybos ministrams arba vyriausybių vadovams. Tačiau nepriklausomai nuo to, kokiu lygiu ji susitinka, jos valdžia ir sprendimų priėmimo galia išlieka tokia pati, o jos sprendimai turi tą patį statusą bei galiojimą.

Per JAV ataką Bagdado tarptautiniame oro uoste penktadienį žuvo penki Irano revoliucijos gvardijos nariai, įskaitant Q. Soleimani, bei penki Irako „Hashed al Shaabi“ nariai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį perspėjo, kad Jungtinės Valstijos yra nusitaikiusios į 52 objektus Irane, ir pagrasino „labai greitai ir labai smarkiai“ jiems smogti, jei šiitiška respublika pultų amerikiečių karius ar jų pozicijas.

Irano aukščiausioji nacionalinė saugumo taryba išplatino pareiškimą, kuriame nurodoma, kad Iranas atsakys į Q. Soleimani nužudymą „tinkamu metu ir vietoje“, o Irako parlamentas paragino vyriausybę išprašyti JAV vadovaujamą koaliciją iš šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tam --idomu-- o ka veike Irake jankiu

vojakos ???

Idomu

O ka tas generolas veike irake jis teroristas daugiau nieko ruose atakas pries amerikos karius

beda

jankiai prisidirbo tegu srebia savo darbeliu sriuba prie ko cia nato
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS