Nyderlanduose nepilnametis teisme apgynė savo teisę skiepytis nuo COVID-19 | kl.lt

NYDERLANDUOSE NEPILNAMETIS TEISME APGYNĖ SAVO TEISĘ SKIEPYTIS NUO COVID-19

Nyderlandų teismas išaiškino, kad 12 metų berniukas turi teisę būti paskiepytas nuo COVID-19, kad galėtų aplankyti mirštančią savo senelę, nepaisant vakcinacijai nepritariančio tėvo prieštaravimų.

Vienoje pirmųjų Nyderlanduose nagrinėtų tokio pobūdžio bylų neįvardintas berniukas iš šiaurinio Groningeno miesto tvirtino, kad pasiskiepijus sumažėtų pavojus jam perduoti užkratą senelei.

Nyderlanduose 12–17 metų vaikai gali būti vakcinuojami, bet tam reikia abiejų tėvų sutikimo. Šiuo atveju berniuko tėvai yra išsiskyrę, tačiau jo motina skiepytis leido.

Groningeno apygardos teismo teisėjas Bartas Trompas davė leidimą berniuko skiepijimui dėl „interesų, susijusių su skiepijimu, o ypač dėl šio nepilnamečio interesų“.

Jis nurodė „netrukus“ paskiepyti vaiką, nes jo interesai yra svarbiau už bet kokią galimą jo tėvo advokatų apeliaciją.

Teisėjas savo sprendimą paskelbė antradienį, tačiau apie jį buvo pranešta tik ketvirtadienį.

Remiantis teismo dokumentais, berniuko tėvas, kuris netiki vakcinų arba testavimo dėl COVID-19 nauda, atsisakė leisti jam skiepytis.

„Berniukas norėjo būti paskiepytas, nes nenorėjo užsikrėsti ir norėjo sumažinti riziką užkrėsti kitus, – nurodoma juose. – Bet svarbiausia, kad jo senelė serga metastazavusiu plaučių vėžiu ir jau baigia savo gyvenimą.“

„Nepilnametis nori kuo daugiau laiko praleisti su ja, bet nėra vakcinuotas. Jis bijo, kad gali užkrėsti senelę ir yra įsitikinęs, kad tuo atveju jai sukeltų mirtiną pavojų“, – rašoma teismo dokumentuose.

Berniukui „buvo sunku susitarti su savo tėvu, jis jautė, kad jo prašymai nebuvo išgirsti“, teigiama juose.

Tuo metu nepilnamečio tėvas tvirtino, kad vakcinos „tebėra bandymų etape“, todėl yra tikimybė, kad „ilgainiui sukels didelę riziką dauginimosi organams“.

Tačiau teisėjas atmetė šiuos argumentus kaip neturinčius mokslinio pagrindo.

Pagal Nyderlandų įstatymus, teisėjai gali priimti sprendimus, geriausiai ginančius vaikų interesus, jeigu jų tėvai negali susitarti.

Vakcinų skeptikai Nyderlanduose tampa vis didesne problema. Savo priešišką požiūrį į vakcinas parlamente išsakė ir vienos kraštutinių dešiniųjų partijos lyderis.

Šį savaitgalį, kai įsigalios vyriausybės paskelbtas reikalavimas pateikti „COVID pasus“ einant į barus ar restoranus, laukiama naujų protestų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kokia teise sis /teismas/ gali remtis nepilnamecio mastymu kai yra tevai tai svab genocidinis statytinis kuri pati reikia teist uz konstitucijos lauzyma=========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS