O. Scholzas: Normandijos ketverto atstovai artimiausiu metu planuoja naują susitikimą | kl.lt

O. SCHOLZAS: NORMANDIJOS KETVERTO ATSTOVAI ARTIMIAUSIU METU PLANUOJA NAUJĄ SUSITIKIMĄ

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) ketvirtadienį pareiškė, kad vadinamojo Normandijos ketverto atstovai artimiausiu metu planuoja naują susitikimą.

Vis dėlto jis nepatikslino, kokiu lygiu planuojamos derybos.

„Labai džiaugiamės, kad visų keturių šalių atstovai netrukus vėl susitiks ir atnaujins parengiamąsias derybas“, – Berlyne žurnalistams sakė O. Scholzas.

Anot jo, Vokietija ir Prancūzija bando atgaivinti derybas Normandijos formatu.

O. Scholzas mano, kad norint užtikrinti „bendrą valstybių saugumą ir teritorinį suverenitetą“ Europoje, būtina išnaudoti visus įmanomus derybų su Rusija kanalus.

Normandijos formatas, kuriame aptariamas padėties Donbase sureguliavimas, apima Rusiją, Ukrainą ir tarpininkaujančias Prancūziją bei Vokietiją.

Vėliausias Normandijos ketverto viršūnių susitikimas įvyko 2019 metų gruodį, tuojau po Volodymyro Zelenskio išrinkimo Ukrainos prezidentu.

Nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, Ukrainos rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose verda konfliktas tarp ukrainiečių kariuomenės ir prorusiškų separatistų. Jis jau pareikalavo 13 tūkst. gyvybių.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų separatistams paremti, bet Maskva tai neigia.

Kijevo sąjungininkai Vakaruose pastarosiomis savaitėmis skambina pavojaus varpais dėl naujo Rusijos kariuomenės telkimo prie Ukrainos sienų ir galimos invazijos.

Rusija įnirtingai neigia planuojanti įsiveržimą į Ukrainą ir kaltina NATO kurstant įtampą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ir

vel pagal meerk scenariju STASY formate spres kaip toliau vykdyt svabscenariju po pentabid stogu kad gautu svieziu banknotu kurie nepadengti jokia na tura kuri ir toliau zlugdoma taip tempdami visus pamirsta kad ir jie is tos pacios biomases kuri taip reika linga ciabuviams is kt dimensijos ka ir matome lonu parade======

ATRODO

Kai kas pradeda protauti, o ne loti, kaip Lenkija ir Baltijos šalys. Norint, kad tikrai nekiltų trečias pasaulinis karas Europoje, seniai Vokietijai ir Prancūzijai pradėti KALBĖTI su Rusija, o ne klausytis Amerikos teroristų, kurie ir siekia karo Europoje. Ta, kad ir menka sąjunga su Rusija sustabdys ne tik karo, bet ir išspręs naudingus ekonomikos klausimus Europai ir Rusijai.

Hehe

Ale tu ir debilas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS