O. Scholzas: Vakarai turi remti Ukrainą tol, kol V. Putinas pripažins padaręs milžinišką klaidą | kl.lt

O. SCHOLZAS: VAKARAI TURI REMTI UKRAINĄ TOL, KOL V. PUTINAS PRIPAŽINS PADARĘS MILŽINIŠKĄ KLAIDĄ

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) trečiadienį pareiškė, kad Ukraina ir Rusija dar toli nuo karo užbaigimo derybomis, ir pridūrė, kad Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas vis dar klaidingai mano, jog gali diktuoti taikos sąlygas.

„Tiesa ta, kad esame toli nuo Ukrainos ir Rusijos derybų, nes Putinas vis dar tiki diktuojamos taikos galimybe“, – sakė O. Scholzas kreipdamasis į Vokietijos įstatymų leidėjus.

Jis taip pat pabrėžė, kad Vakarų šalys privalo toliau tvirtai palaikyti Ukrainą jos kovoje su Rusija.

„Svarbu, kad mes tvirtai laikytumės sankcijų, tarptautiniu mastu koordinuojamo ginklų tiekimo ir finansinės paramos Ukrainai. Tol, kol Putinas pagaliau pripažins padaręs milžinišką klaidą“, – sakė O. Scholzas.

Be to, Vokietijos kancleris pareiškė, kad Ukrainos atsistatymui reikia milžiniškos finansinės pagalbos.

Esame toli nuo Ukrainos ir Rusijos derybų, nes Putinas vis dar tiki diktuojamos taikos galimybe.

O. Scholzas sakė pakvietęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį dalyvauti šį sekmadienį prasidėsiančiame Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime ir „susitarti, kaip atrodytų toks „Maršalo planas Ukrainai“, paminėdamas JAV iniciatyvą skirti milijardus Vakarų Europai atkurti po Antrojo pasaulinio karo.

Praėjusią savaitę lankydamasis Ukrainos Irpinės mieste, O. Scholzas pareiškė, kad pamatė tokį niokojimo mastą, kuris jam „priminė vaizdus Vokietijoje po Antrojo pasaulinio karo“.

„Kaip ir tuometei karo nuniokotai Europai, taip ir Ukrainai reikia Maršalo plano, kad ji būtų atstatyta“, – sakė kancleris prieš artimiausiomis dienomis vyksiančius Europos Sąjungos, G-7 ir NATO viršūnių susitikimus.

Nors ES jau išskyrė milijardus eurų Ukrainai, ateinančiais metais šaliai prireiks net daugiau pinigų, nurodė O. Scholzas.

Pasak jo, šiuos finansinius poreikius galima patenkinti tik dalyvaujant tarptautinėms organizacijoms ir kitoms didelėms šalims donorėms.

Gairės: karas Ukrainoje, Olafas Scholzas, parama Ukrainai, Vladimiras Putinas, praleimėjimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS