Pakistanas permeta papildomą ginkluotę prie sienos su Indija | kl.lt

PAKISTANAS PERMETA PAPILDOMĄ GINKLUOTĘ PRIE SIENOS SU INDIJA

Pakistano karinės oro pajėgos permeta papildomą ginkluotę ir įrangą į Skardu aviacijos bazę, esančią prie sienos su Indija. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „The Times of India“.

„Pakistano kariniai transporto lėktuvai C-130 pradėjo gabenti ginkluotę ir įrangą į Skardu aviacijos bazę, kuri yra prie Indijos Ladakho sąjunginės teritorijos sienos, – sakė leidiniui neįvardyti oficialūs šaltiniai. – Indijos ginkluotosios pajėgos atidžiai stebi Pakistano kariškių veiksmus pasienio rajonuose“.

Šaltinių duomenimis, artimiausiu metu į Skardu aviacijos bazę bus nusiųsta naikintuvų JF-17, kurie dalyvaus rengiamose Pakistano karinių oro pajėgų pratybose.

Šių veiksmų imamasi didėjant įtampai Naujojo Delio ir Islamabado santykiuose, kurios priežastis – Indijos vyriausybės sprendimas panaikinti Džamu ir Kašmyro valstiją ir įkurti šiame regione dvi sąjungines teritorijas – Džamu ir Kašmyrą, taip pat Ladakhą. Pakistanas, reiškiantis pretenzijas į regioną, pasmerkė šiuos Naujojo Delio žingsnius.

Džamu ir Kašmyre veikia islamistų organizacijos, siekiančios atplėšti šį regioną nuo Indijos, paskelbti jo nepriklausomybę arba prijungti jį prie Pakistano. Palei kontrolės liniją, kuri de facto nuo 1947 metų atstoja sieną tarp Indijai ir Pakistanui priklausančių Kašmyro dalių, dažnai kyla konfliktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kas kursto jei ne kinai ?....

Anonimas

Babajai karui ruosiasi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS