Parlamentaras: V. Zelenskis priėmė sprendimą surengti prezidento rinkimus 2024 m. | kl.lt

PARLAMENTARAS: V. ZELENSKIS PRIĖMĖ SPRENDIMĄ SURENGTI PREZIDENTO RINKIMUS 2024 M.

Volodymyras Zelenskis nusprendė surengti Ukrainos prezidento rinkimus 2024 metų kovo 31 d. Tai televizijos kanalo „Espresso“ laidoje pareiškė liaudies deputatas Oleksijus Hončarenka, praneša UNIAN.

„Mano žiniomis, V. Zelenskis priėmė sprendimą surengti prezidento rinkimus kitąmet. Jis davė nurodymą Prezidento biurui ruoštis rinkimams, kurie turėtų įvykti 2024 metų kovo 31 d. Atrodo, kad tai yra konstitucinis terminas – paskutinis kovo sekmadienis. Šį sprendimą jie ketina aiškinti visuomenei tuo, kad esą to reikalauja partneriai Vakaruose. Be kita ko, tuo, kad jei šie rinkimai nebus surengti, tai V. Zelenskis praras legitimumą. Ypač turint omenyje tai, kad Putinas planuoja rinkimus surengti kovo mėnesį“, – sakė O. Hončarenka.

Bet O. Hončarenka teigia, kad „partneriai Vakaruose nereikalauja iš mūsų jokių rinkimų“.

„Noriu iš karto patikinti, kad Vakarų partneriai iš mūsų nereikalauja jokių rinkimų. Nėra jokių viešų ar neviešų reikalavimų. Tai neturi nieko bendra su mūsų partneriais. Tai išskirtinai politinės užduotys, kurias sau kelia Prezidento biuras. Kalbame tik apie prezidento rinkimus, nes parlamento rinkimus tiesiogiai draudžia Ukrainos Konstitucija“, – pridūrė jis.

Anksčiau Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas pareiškė, kad Konstitucija nedraudžia rengti rinkimų karo metu. Toks draudimas yra numatytas Ukrainos įstatyme „Dėl karinės padėties teisinio režimo“.

Spalį V. Zelenskis pareiškė, kad negali atsistatydinti iš Ukrainos prezidento pareigų, kol vyksta karas prieš Rusiją. Ukrainos vadovas taip pat teigė, kad nesiektų antros kadencijos, jei baigtųsi karas su rusais.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė, kad prezidentas V. Zelenskis svarsto galimybę kitą pavasarį surengti valstybės vadovo rinkimus.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, prezidento rinkimai, 2024 metai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS