Pietų Korėjos Mėnulio orbitinis aparatas atsiuntė Žemės ir Mėnulio nuotraukų | kl.lt

PIETŲ KORĖJOS MĖNULIO ORBITINIS APARATAS ATSIUNTĖ ŽEMĖS IR MĖNULIO NUOTRAUKŲ

Pietų Korėjos pirmasis Mėnulio orbitinis aparatas „Danuri“ atsiuntė nespalvotų Mėnulio paviršiaus ir Žemės nuotraukų, antradienį pranešė nacionalinis kosmoso centras.

„Danuri“ – korėjietiškų žodžių „Mėnulis“ ir „mėgautis“ junginys – 2022 metų rugpjūtį buvo paleistas „SpaceX“ raketa iš Jungtinių Valstijų ir praėjusį mėnesį pakilo į Mėnulio orbitą.

Nuo gruodžio 24 dienos iki sausio 1-osios darytose nuotraukose matomas Mėnulio paviršius ir Žemė, o jos padarytos iš mažiau nei 120 kilometrų atstumo virš Mėnulio, sakoma Korėjos aerokosminių tyrimų instituto (KARI) pranešime.

Atvaizdai ir vaizdo įrašai bus „naudojami, atrenkant potencialias vietas nusileidimui Mėnulyje 2032 metais“, priduriama pareiškime.

„Danuri“ aplink Mėnulį apskrieja kas dvi valandas, teigė institutas.

Kitą mėnesį orbitinis aparatas pradės mokslinę misiją, kurios metu bus kartografuojamas ir analizuojamas Mėnulio reljefas, matuojamas magnetinis stiprumas ir gama spinduliai.

Taip pat bus išbandyta eksperimentinė „kosmoso interneto“ technologija, kuria į Žemę bus perduodamos nuotraukos ir vaizdo įrašai.

Prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas) pasveikino „Danuri“ pasiekimus kaip „istorinį momentą“ šalies kosmoso programoje.

Pietų Korėja yra parengusi plataus užmojo kosmoso planus, kuriuose numatyta iki 2032 metų nuskraidinti erdvėlaivius į Mėnulį, o iki 2045-ųjų – į Marsą.

GALERIJA

  • Pietų Korėjos Mėnulio orbitinis aparatas atsiuntė Žemės ir Mėnulio nuotraukų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgis

Tai kur tos nuotraukos a ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS