Pirmadienį atidaromas Kyjivą ir Černihivą jungiantis greitkelis | kl.lt

PIRMADIENĮ ATIDAROMAS KYJIVĄ IR ČERNIHIVĄ JUNGIANTIS GREITKELIS

Nuo pirmadienio ryto veikiausiai vėl bus galima gabenti pagalbos krovinius tarp Ukrainos Kyjivo ir Černihivo miestų.

10 val. vietos laiku abiem kryptimis atidaromas šiuos miestus jungiantis greitkelis, socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė Černihivo srities gubernatorius Viačeslavas Čausas. Pasak jo, bus taikomas penkių tonų svorio limitas, o kai kur galimos spūstys.

Praėjusią savaitę po derybų su Ukraina Rusija sutiko gerokai sumažinti savo karinį aktyvumą prie Kyjivo ir Černihivo. NATO ir Ukraina teigia, kad tai yra priedanga Rusijos karių pergrupavimui. Šį savaitgalį visą pasaulį apskriejo vaizdai iš Kyjivo priemiesčio Bučos, kur po rusų karinių pajėgų pasitraukimo buvo aptikti šimtų civilių lavonai. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusijos karius genocidu.

Keturiasdešimtoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24-ąją šalyje jau žuvo 1 417 civilių, tarp jų – 121 vaikas. Sužeisti dar mažiausiai 2 038 žmonės. Pasak JT, tikrieji skaičiai gali būti gerokai didesni, nes duomenų rinkimą sunkina besitęsiančios intensyvios kautynės.

Meras: sunaikinta 70 proc. Černihivo

Po Rusijos kariuomenės atakų sunaikinta 70 proc. Ukrainos Černihivo miesto, teigia jo meras Vladyslavas Atrošenka.

„Padariniai yra rimti, kaip ir Bučoje ir Charkive bei galimai Mariupolyje“, – V. Atrošenką cituoja portalas „Ukrajinska Pravda“. Jis nurodė, kad dėl šildymo, miesto biudžeto ir vietos ekonomikos nerimauja tiek pat, kiek ir dėl oro antskrydžių.

Černihive esama daugybės viduramžių bažnyčių ir vienuolynų, Ukraina prieš karą siekė, kad miesto centras būtų įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Prieš Rusijos invaziją čia gyveno daugiau kaip 285 tūkst. žmonių.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, Černihivas, greitkelis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS