Po V. Putino arešto orderio – griežtas Maskvos atsakas | kl.lt

PO V. PUTINO AREŠTO ORDERIO – GRIEŽTAS MASKVOS ATSAKAS

Rusija pirmadienį pranešė, kad pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokuroro Karimo Khano (Karimo Chano) po to, kai Hagoje įsikūręs teismas išdavė prezidento Vladimiro Putino arešto orderį.

„Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Tarptautinio baudžiamojo teismo prokurorui Karimui Ahmadui Khanui“ ir keliems TBT teisėjams, pareiškė Tyrimų komitetas, kalbėdamas apie, jo nuomone, neteisėtą jų sprendimą siekti V. Putino arešto.

K. Khanas tiriamas dėl „žinomai nekalto asmens baudžiamojo persekiojimo... ir rengimosi išpuoliui prieš užsienio valstybės atstovą, turintį tarptautinę apsaugą“, sakoma Tyrimų komiteto pareiškime.

Penktadienį TBT išdavė Rusijos prezidento arešto orderį dėl karo nusikaltimo – neteisėtos ukrainiečių vaikų deportacijos.

Hagoje įsikūręs TBT pranešė, kad dėl panašių kaltinimų taip pat išdavė orderį Rusijos prezidento vaiko teisių komisarės Marijos Lvovos-Belovos atžvilgiu.

Ukraina tokį TBT sprendimą pavadino istoriniu. Maskva orderį pavadino niekiniu. Rusija nėra TBT narė ir neaišku, ar ir kaip V. Putinas kada nors galėtų būti išduotas.

Nuo 2022 metų vasario 24 dienos, kai pradėta invazija, į Rusiją deportuota daugiau kaip 16 000 ukrainiečių vaikų. Kyjivo teigimu, daugelis jų apgyvendinti institucijose ir globėjų namuose.

Gairės: areštas, orderis, Vladimiras Putinas, Tarptautinis baudžiamasis teismas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS