Popiežius susitiko su „Hamas“ įkaitų ir palestiniečių kalinių artimaisiais | kl.lt

POPIEŽIUS SUSITIKO SU „HAMAS“ ĮKAITŲ IR PALESTINIEČIŲ KALINIŲ ARTIMAISIAIS

Popiežius Pranciškus trečiadienį atskirai susitiko su Gazos Ruože esančių izraeliečių įkaitų bei Izraelyje laikomų palestiniečių kalinių artimaisiais ir pareiškė, kad abi pusės „tiek daug kenčia“.

Baigiantis kassavaitinei audiencijai Vatikane, 86-erių pontifikas atskleidė, kad priėmė dvi delegacijas – vieną iš jų sudarė izraeliečiai, kurie turi įkaitais Gazos Ruože laikomų giminaičių, o kitą sudarė palestiniečiai, turintys Izraelyje kalinamų artimųjų. „Jie daug kenčia ir aš išklausiau, kaip kenčia abi pusės“, – sakė Šventasis Tėvas ir paragino Šv. Petro aikštėje susirinkusius žmones melstis už taiką.

Popiežius nurodė, kad čia kalbama nebe apie karą, o apie „terorizmą“. Jis nepatikslino, ar omenyje turi spalio 7-osios išpuolius prieš Izraelį, kuriuos inicijavo islamistinis judėjimas „Hamas“, atsakomąją Izraelio karinę operaciją Gazos Ruože, ar abu šiuos dalykus.

Vatikanas praėjusią savaitę teigė, kad popiežius tikisi privačiuose susitikimuose pademonstruoti „dvasinį artumą“. Vatikanas atkreipė dėmesį į pastaruosius pontifiko komentarus, kad „kiekvienas žmogus – krikščionis, žydas, musulmonas, priklausantis bet kuriai tautai ar išpažįstantis bet kurią religiją – kiekvienas žmogus yra šventas, brangus Dievo akyse ir turi teisę gyventi taikiai“.

Trečiadienį Izraelis ir „Hamas“ paskelbė apie susitarimą, kuris leis išlaisvinti mažiausiai 50 įkaitų ir daugybę palestiniečių kalinių, o apsiausto Gazos Ruožo gyventojams bus pasiūlytos keturių dienų paliaubos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS