Pradėtas jau trečias tyrimas dėl galimos buvusio Ispanijos karaliaus korupcijos | kl.lt

PRADĖTAS JAU TREČIAS TYRIMAS DĖL GALIMOS BUVUSIO ISPANIJOS KARALIAUS KORUPCIJOS

Ispanijos Aukščiausiojo Teismo prokurorai inicijavo trečią korupcijos tyrimą dėl šalies buvusio monarcho Juano Carloso I, penktadienį pranešė pareigūnai.

Generalinė prokurorė Dolores Delgado ir už kovą su korupcija atsakingas aukščiausio rango prokuroras Alejandro Luzonas žurnalistams sakė, kad tyrimas vis dar yra „embriono“ stadijoje, pranešė privati naujienų agentūra „Europa Press“.

Pareigūnai pažymėjo, kad tyrimas buvo pradėtas gavus „finansinės informacijos“, bet atsisakė detalizuoti šį pareiškimą, nurodė „Europa Press“.

Anksčiau šią savaitę prokurorai paskelbė apie antrą tyrimą dėl Juano Carloso I finansų.

Tokia žinia nuskambėjo, ispanų dienraščiui „El Diario“ pranešus, kad su korupcija kovojantys prokurorai nagrinėja įtarimus, kad buvęs karalius, buvusi karalienė Sofia (Sofija) ir kiti karališkosios šeimos nariai naudodavosi kredito kortelėmis, susietomis su su užsienio sąskaitomis ne jų vardu.

Buvusio monarcho veiksmai jau buvo tiriami Ispanijoje ir Šveicarijoje dėl galimų finansinių nusikaltimų. Šie tyrimai rugpjūtį paskatino jį palikti Ispaniją.

Juanas Carlosas I paskelbtame laiške savo sūnui karaliui Felipe VI pareiškė persikeliantis gyventi į užsienį dėl „tam tikrų mano ankstesnio privataus gyvenimo epizodų viešo atgarsio“.

Minimi tyrimai atvedė karališkąją šeimą į nepatogią padėtį ir pažemino buvusį monarchą, kuris kadaise buvo labai gerbiamas.

Juanas Carlosas I suvaidino svarbų vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratinės santvarkos 8-e dešimtmetyje, pakeitęs valstybės vadovo poste generolą Franciso Franco. Juano Carloso I valdymas truko beveik keturis dešimtmečius, per kuriuos Ispanija modernizavosi ir įstojo ir Europos Sąjungą.

Tačiau jo prabangus gyvenimo būdas ir karališkosios šeimos reputaciją suteršę korupcijos skandalai ryškiai kontrastavo su daugelio ispanų patirtais sunkumais per pasaulinę finansų krizę, prasidėjusią prieš daugiau nei dešimtmetį.

2014 metais Juanas Carlosas I atsisakė sosto ir perdavė jį savo sūnui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ó

idomu kada ateis laikas tyrt musu. /karaliukus? gal po Trumpo pergales jei sulauksim nes kitu atveju bus nelengva isvalyt visus setono tarnus?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS