Prahoje tūkstančiai žmonių susirinko į protestą prieš Čekijos vyriausybę | kl.lt

PRAHOJE TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ SUSIRINKO Į PROTESTĄ PRIEŠ ČEKIJOS VYRIAUSYBĘ

Tūkstančiai žmonių sekmadienį susirinko Prahos centre protestuoti prieš Čekijos centro dešiniųjų vyriausybę, kaltindami ją per daug dėmesio skiriant Ukrainai ir ignoruojant jų ekonomines problemas.

Protestuotojai kritikavo Petro Fialos vyriausybę dėl kylančių energijos ir maisto produktų kainų.

Pastaraisiais mėnesiais infliacija 10,5 mln. gyventojų turinčioje Europos Sąjungos ir NATO narėje buvo didelė, tačiau mažėjo: kovą ji siekė 15 proc., palyginti su 16,7 proc. vasarį ir 17,5 proc. mėnesiu anksčiau.

Skanduodami „atsistatydinkit“ ir „gėda“, protestuotojai mojavo plakatais, raginančiais Čekiją pasitraukti iš NATO ir reikalaujančiais taikos Ukrainoje.

P. Fialos vyriausybė teikia Ukrainai didelę karinę ir humanitarinę pagalbą nuo tada, kai 2022 metų vasarį ją užpuolė Rusija.

Kitas dalykas – jie verčia mus kentėti ekonomiškai, energija per brangi, maistas taip pat.

Vyriausybė „turėtų būti pakeista tikrais ekspertais, dabartiniai ministrai nėra geri ir nesugeba suvaldyti šalies ekonominės padėties“, sakė protestuotojas Ludekas Sičas.

Čekijos vėliavą nešina Renata Urbanova, atvykusi į Prahos Vaclovo aikštę iš pietinio Pyseko miesto, pridūrė, kad vyriausybė esą yra „pilna karo kurstytojų“.

„Kitas dalykas – jie verčia mus kentėti ekonomiškai, energija per brangi, maistas taip pat“, – sakė ji.

Nedidelės neparlamentinės PRO partijos sukviestame mitinge „Čekija prieš skurdą“ dalyvavę protestuotojai taip pat kaltino P. Fialos kabinetą dėl sparčiai augančio valstybės biudžeto deficito ir prastos komunikacijos su rinkėjais.

Protestuotojai taip pat nori, kad Čekijos vyriausybė nutrauktų veiksmus, kuriais siekiama kovoti su dezinformacija ir melagienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Atacams

kremliaus nusikalteliai turi buti sustabdyti amziams. Turi buti atlikta moskovijos denacifikacija ir pilna demilitarizacija.

Anonimas

Kaip greitai čekai pamiršo Prahos pavasarį...

Jonas

Kristinai,kristinai:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS