Prancūzija tikisi glaudžiau bendradarbiauti su Rusija kovoje prieš terorizmą | kl.lt

PRANCŪZIJA TIKISI GLAUDŽIAU BENDRADARBIAUTI SU RUSIJA KOVOJE PRIEŠ TERORIZMĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino Rusiją stiprinti bendradarbiavimą kovoje su terorizmu po to, kai Rusijoje gimęs jaunas vyras surengė išpuolį Prancūzijoje, praneša BBC.

Praėjusį penktadienį Rusijoje gimęs čečėnų kilmės 18-etis Abdullakhas Anzorovas nukirto galvą 47 metų prancūzų istorijos mokytojui Samueliui Paty, nes šis neseniai per pamoką savo mokiniams parodė prieštaringai vertinamas islamo pranašo Mahometo karikatūras.

Užpuoliką netrukus po išpuolio nušovė policija. Brutalus nužudymas įvykdytas šalia mokyklos, kurioje dirbo mokytojas. Tai sukrėtė visą Prancūziją.

Prancūzijos prezidentūra praneša, kad antradienį E. Macronas telefonu kalbėjosi su Vladimiru Putinu ir pokalbio metu „teigė norįs matyti stiprėjantį Prancūzijos ir Rusijos bendradarbiavimą kovoje su terorizmu ir nelegalia imigracija.“ Prezidentūra daugiau pokalbio detalių neatskleidė.

Kremlius savo ruožtu paskelbė pranešimą, kuriame teigia, kad „abi pusės patvirtino abipusį suinteresuotumą stiprinti bendras pastangas kovojant su terorizmu ir ekstremistinės ideologijos skleidimu.“

A. Anzorovas gimė Maskvoje, bet nuo 2008 metų gyveno Prancūzijoje. Jo šeima yra iš Rusijos Čečėnijos regiono, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai. Jis kartu su šeima atvyko į Prancūziją kaip pabėgėliai.

Rusija atmetė sąsajas su išpuolio kaltininku.

„Šis nusikaltimas nesusijęs su Rusija, nes šis asmuo pastaruosius 12 metų gyveno Prancūzijoje“, – šeštadienį teigė Rusijos ambasados Paryžiuje atstovas Sergejus Parinovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kowno

Su teroristais bendradarbiaus prieš terorizmą... Šitas tai, matosi, yra nepagydomas..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS