Prancūzijoje Naujųjų metų išvakarėse komendanto valandos laikymąsi prižiūrės 100 tūkst. policininkų | kl.lt

PRANCŪZIJOJE NAUJŲJŲ METŲ IŠVAKARĖSE KOMENDANTO VALANDOS LAIKYMĄSI PRIŽIŪRĖS 100 TŪKST. POLICININKŲ

Prancūzija gruodžio 31 d. visoje šalyje dislokuos apie 100 tūkst. policininkų ir žandarų, kad būtų galima užtikrinti, jog žmonės laikytųsi 20 valandą prasidedančios komendanto valandos, praneša „Euronews“.

Pasak šalies vidaus reikalų ministro Geraldo Darmanino, teisėsaugos pareigūnai gruodžio 31 d. patruliuos ir tam, kad užtikrintų saugumą, kadangi Prancūzijoje yra aukšta terorizmo grėsmė.

Dėl šios priemonės, kuri buvo įvesta siekiant suvaldyti užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių, dauguma prancūzų Naujuosius pasitiks daug ramiau nei įprastai.

Nors gyventojams leidžiama į namus pasikviesti svečių, visi žmonės Naujųjų metų išvakarėse po 20 val. privalės būti patalpų viduje ir ten likti iki sausio 1 d. 6 val. ryto, nebent turės pateisinamą priežastį būti lauke.

Žmonėms, kurie komendanto valandos metu bus lauke, grės 135 eurų bauda, jei jie neturės dokumento, nurodančio priežastį, leidžiančią pažeisti taisyklę. Priimtinomis priežastimis bus laikomas darbas, pagalba šeimos nariams ir sveikatos problemos.

Vyriausybė yra pateikusi rekomendaciją vienu metu susirinkti tik 6 suaugusiesiems. Vidaus reikalų ministerija yra sakiusi, kad nors tai nėra teisinis reikalavimas, tai „kvietimas būti atsargiems ir pilietiškiems.“

Prancūzija pagal bendrą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių – 2,6 mln. – pasaulyje užima penktą vietą. Šalyje dėl ligos komplikacijų iki šios dienos mirė daugiau kaip 64 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS