Prancūzijoje vienišos moterys, lesbietės galės pastoti pagalbinio apvaisinimo būdu | kl.lt

PRANCŪZIJOJE VIENIŠOS MOTERYS, LESBIETĖS GALĖS PASTOTI PAGALBINIO APVAISINIMO BŪDU

Prancūzijos žemieji parlamento rūmai penktadienį pritarė kontroversiškam teisės aktui, atversiančiam kelią lesbiečių poroms ar vienišoms moterims susilaukti kūdikio panaudojant donoro spermą.

Dėl šio žingsnio ateinantį mėnesį šalyje jau planuojamos protesto akcijos. 

Iki šiol tik heteroseksualios poros turėjo teisę į tokius nevaisingumo gydymo metodus, kaip apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija).

Nacionalinei Asamblėjai uždegus žalią šviesą, teisės akto projektui dar reikalingas aukštųjų parlamento rūmų – Senato – pritarimas, kad jis įsigaliotų.   

Šis žingsnis yra reikšmingiausia prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) socialinė reforma nuo jo atėjimo į valdžią 2017 metais. Tačiau ją aršiai kritikuoja konservatyvių pažiūrų veikėjai ir netgi kai kurie prezidento partijos nariai, tvirtinantys, kad po šios reformos vaikai taps „betėviai“. 

E. Macronas praėjusią savaitę pripažino, kad šio teisės akto priėmimas yra politiškai rizikingas žingsnis, turėdamas galvoje neigiamą reakciją į homoseksualių asmenų santuokų legalizavimą prieš šešerius metus, kai valstybės vadovo poste dirbo jo pirmtakas socialistas Francois Hollande'as (Fransua Holandas).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

O kaip su vaikų teise turėt ABU tėvus?

Anonimas

O spermos savininkų atsiklaus ?

o

ka ar geras jobaris daugiau kainuoja ? juk abi draugiskai nuo 1 pastotu ir zinotu kad tevas 1 ir nesukelto pavydo 1 kitai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS