Prancūzijos prezidentas E. Macronas: neturėtų būti daugiau jokių „Brexit“ atidėjimų | kl.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS E. MACRONAS: NETURĖTŲ BŪTI DAUGIAU JOKIŲ „BREXIT“ ATIDĖJIMŲ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad Prancūzija nenorėtų matyti „Brexito“ atidėjimo po spalio 31 dienos dabar, kai buvo pasiektas naujas Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) susitarimas.

„Manau, kad turi būti laikomasi spalio 31 d. termino, ir nemanau, kad turėtų būti nustatomi nauji terminai. Turime užbaigti šias derybas ir pereiti prie derybų dėl būsimų santykių“, – teigė E. Macronas.

ES ir Didžioji Britanija ketvirtadienį susitarė dėl pakoreguotos „Brexito“ sutarties, o kiek vėliau ES šalių lyderiai pritarė naujam „Brexito“ susitarimui.

Vis dėlto susitarimui dar turi pritarti britų parlamentas. Balsavimas Didžiosios Britanijos parlamente numatytas šeštadienį ir neaišku, ar jam bus pritarta. Parlamentas B. Johnsono pirmtakės Theresos May su ES suderėtą sutartį atmetė tris kartus, dėl ko teko kelis kartus atidėti Didžiosios Britanijos išstojimo terminą.

Jei šeštadienį rengiamo balsavimo metu britų parlamentas atmes pakoreguotą „Brexito“ sutartį, B. Johnsonas, remiantis Didžiosios Britanijos teisės aktais, bus įpareigotas prašyti dar kartą atidėti išstojimo iš ES terminą. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas teigė, kad tokiu atveju jis konsultuotųsi su ES šalių lyderiais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

... nes kitaip Makaronas spalio32d. ant britų A-bombą užmes. :P

Politologas

Prancūzijos Prezidentas yra teisus - BREXIT turi įvykti Spalio 31-ąją . Spalio 31-oji bus puiki diena istorijoje ir Didžiosios Britanijos Parlamentas turėtų pasistengti .,..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS