Prasidėjo Miuncheno saugumo konferencija: aptars svarbiausias problemas | kl.lt

PRASIDĖJO MIUNCHENO SAUGUMO KONFERENCIJA: APTARS SVARBIAUSIAS PROBLEMAS

Miuncheno saugumo konferencijos ilgametis vadovas Wolfgangas Ischingeris (Volfgangas Išingeris) penktadienį konferencijos atidarymo kalboje paminėjo Rusiją ir klimato kaitos problemą, išryškindamas dvi iš pagrindinių šių metų renginio temų.

„Net jeigu ir pripažinsime, kad Rusija juda (tolyn) nuo Europos, (...) mūsų pareiga yra laikyti (dialogui) atvertas duris“, – nurodė W. Ischingeris.

Konferencijoje dalyvauja daugiau nei 500 aukšto rango politikų iš viso pasaulio. Savo dalyvavimą renginyje patvirtino NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, Interpolo vadovas Juergenas Stockas (Jurgenas Stokas), Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vadovas Jose Angelis Gurria (Chosė Anchelis Gurija), Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos generalinis sekretorius Thomas Gremingeris (Tomas Gremingeris), JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas), Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas), Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rusijos delegacijai vadovauja užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Konferencijoje taip pat dalyvauja JAV, Vokietijos, Turkijos ir Kanados gynybos ministrai, Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis), Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas), Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas), JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) ir „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas (Markas Zukerbergas). 

Vokietijai atstovauja šalies prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Štainmajeris), gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer) ir parlamento pirmininkas Wolfgangas Schaeuble (Volfgangas Šoiblė).

Šiemet į konferenciją atvyko Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas). Manoma, kad korovonaviruso protrūkis Kinijoje taip pat bus viena iš pagrindinių forume nuskambėsiančių temų.

Miuncheno konferencija, 1963 metais pradėta organizuoti kaip NATO šalių forumas, kasmet sutraukia politikos lyderių iš viso pasaulio. Nors renginio dalyviai po jo paprastai neskelbia komunikato ir neprisiima jokių įsipareigojimų, konferencija suteikia galimybę skirtingų valstybių atstovams palaikyti kontaktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas gadina klimata jei ne kariskiai su Hart sistema ir nekontroliuojamais kariskiu veiksmais dargi kosmose tiek ir kinai tersia o virusas irgi bioginklas 1 zodziu planetbeprotynas.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS