Premjerė: Norvegijoje kitą savaitę bus atidarytos visos mokyklos | kl.lt

PREMJERĖ: NORVEGIJOJE KITĄ SAVAITĘ BUS ATIDARYTOS VISOS MOKYKLOS

Norvegija nuo pirmadienio, gegužės 11-osios, atidarys visas mokyklas, kurios buvo uždarytos dėl koronaviruso pandemijos. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė šalies ministrė pirmininkė Erna Solberg.

„Iki birželio 15-osios mes tikimės atidaryti visa, kas buvo uždaryta. Gegužės 11-ąją gali atverti duris visos mokyklos“, - sakė ji.

Premjerė pridūrė, kad dar ilgai reikės laikytis elgesio pandemijos sąlygomis taisyklių. Anot jos, šalis pereina prie epidemijos kontrolės strategijos.
Norvegijoje pastarąją parą užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 41 – iki  7 995.

Šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 216 žmonių, šiuo metu ligoninėse gydomi 62 pacientai.
 
Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje. Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas.
 
Balandžio 6 d. Norvegijos vyriausybė pareiškė suvaldžiusi epidemiją. Ministrų kabineto sprendimu, jau atvėrė duris vaikų darželiai ir mokyklų pradinės klasės, į aukštąsias mokyklas galėjo grįžti mokslą baigiantys studentai, pradėjo dirbti kirpyklos. Be to, jau atšauktas draudimas vykti į poilsio namelius.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS