Prie Ukrainos sienos su Lenkija, Slovakija ir Vengrija – daugiau nei 3 tūkst. vilkikų eilės | kl.lt

PRIE UKRAINOS SIENOS SU LENKIJA, SLOVAKIJA IR VENGRIJA – DAUGIAU NEI 3 TŪKST. VILKIKŲ EILĖS

Prie Ukrainos ir Lenkijos sienos driekiasi daugiau nei 2 tūkst. vilkikų eilė, dar 1 tūkst. vilkikų laukia prie sienos su kitomis šalimis, pranešė Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenko.

„Toliau blokuojami Ravos–Ruska-Hrebenės, Krakivetso–Korčiovos ir Jahodino–Dorohusko pasienio kontrolės punktai. Lenkų pasieniečių teigimu, šįryt šiomis trimis kryptimis savo eilės patekti į Ukrainą laukia 1,2 tūkst. vilkikų“, – pastebėjo A. Demčenko.

Jis priminė, kad Šehynių–Medytkos kontrolės punktas buvo atblokuotas maždaug 21 val. sausio 6 d., tačiau šįryt jame vis tiek stovėjo 950 vilkikų eilė.

Jo teigimu, Slovakijoje ties Užhorodo pasienio kontrolės punktu ir Vengrijoje ties Tysos punktu eilės įvažiuoti į Ukrainą laukia po 500 vilkikų.

A. Demčenko taip pat priminė, kad praėjusią naktį buvo atblokuota siena su Rumunija, tačiau neatmetė galimybės, kad šiandien ji vėl gali būti užblokuota.

Pranešama, kad lapkričio 6 d. Lenkijos vėžėjai pradėjo krovininio transporto blokadą ties trimis didžiausiais Ukrainos pasienio kontrolės punktais – Korčiovina–Krakivietsu, Hrebene–Rava-Ruska ir Dorohusku–Jahodinu. Be kita ko, reikalaujama grąžinti leidimų Ukrainos vežėjams sistemą, kurios su ES sudaryta sutartimi atsisakyta iki 2024 m. birželio 30 d.

Sausio 6 d. Lenkija atnaujino vilkikų eismą kelyje į Medytkos–Šehynių pasienio punktą.

Tuo pat metu sausio 13 d. ir 14 d. Rumunijos ūkininkai ėmė nebepraleidinėti ukrainiečių vilkikų pro Sireto pasienio kontrolės punktą.

Gairės: Ukrainos siena, Lenkija, slovakija, Vengrija, vilkikų eilė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS