R. Sikorskis ukrainietiškai patikino Kremlių, kad Lvivas priklauso Ukrainai | kl.lt

R. SIKORSKIS UKRAINIETIŠKAI PATIKINO KREMLIŲ, KAD LVIVAS PRIKLAUSO UKRAINAI

Lenkija neturi jokių teritorinių pretenzijų Ukrainai, nors Rusijos propaganda teigia priešingai, kad sukiršintų dvi tautas. Bet Kremliui nepavyks to padaryti.

Tai ketvirtadienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis, pristatydamas Seime informaciją apie šalies užsienio politikos kryptis 2024 metais, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

Kaip pabrėžė Lenkijos diplomatijos vadovas, Ukraina turi teisę savarankiškai formuoti savo ateitį su tarptautinės bendruomenės pripažintomis sienomis.

„Rusija meluoja apie tariamus lenkų planus aneksuoti dalį Ukrainos. Donbasas – tai Ukraina, Krymas – tai Ukraina, Lvivas, Voluinė, senoji Rytų Galicija – tai taip pat Ukraina. Todėl pakartosiu taip, kad būtų girdėti ir Kremliuje (ukrainietiškai): Lvivas – tai Ukraina“, – pareiškė R. Sikorskis aidint Seimo narių plojimams.

Jis pabrėžė, kad Rusijos lyderiai ir propagandistai mėgina sukiršinti lenkus su ukrainiečiais, tačiau jiems tai nepavyks.

„Jie pralaimės ir šiame fronte“, – sakė R. Sikorskis.

„Ukrinform“ primena, jog nuo pat Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos propaganda sistemingai skleidžia melagienas, kad esą Lenkija ketina užgrobti dalį Vakarų Ukrainos teritorijos.

Gairės: Lenkija, Kremlius, propaganda, karas Ukrainoje, Lvivas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS