R. T. Erdoganas prašo atleidimo dėl vėluojančių gelbėjimo darbų po žemės drebėjimo | kl.lt

R. T. ERDOGANAS PRAŠO ATLEIDIMO DĖL VĖLUOJANČIŲ GELBĖJIMO DARBŲ PO ŽEMĖS DREBĖJIMO

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), pirmadienį lankydamasis vienoje iš labiausiai nuo pražūtingo žemės drebėjimo anksčiau šį mėnesį nukentėjusių teritorijų, paprašė visuomenės atleidimo dėl vėluojančių gelbėjimo darbų.

R. T. Erdoganas, siekiantis dar vienos prezidento kadencijos po dviejų dešimtmečių valdžioje, sulaukė griežtos kritikos iš nukentėjusiųjų nuo žemės drebėjimo Adijamane, Turkijos pietryčiuose.

Per paskutinius 2018 metų rinkimus R. T. Erdoganas toje provincijoje lengvai įveikė savo pasaulietinės opozicijos varžovą.

„Dėl pražūtingo drebėjimo poveikio ir blogų oro sąlygų pirmosiomis dienomis negalėjome dirbti taip, kaip norėjome Adijamane. Atsiprašau už tai“, – sakė jis.

Per vasario 6 dienos žemės drebėjimą Turkijoje žuvo daugiau kaip 44 tūkst. žmonių, dar tūkstančiai – kaimyninėje Sirijoje.

Vasario 10 dieną naujienų agentūra AFP iš Adijamano pranešė apie vietinių gyventojų pasipiktinimą vyriausybe.

„Antrąją žemės drebėjimo dieną iki 14 val. (vietos, 13 val. Lietuvos laiku) nieko nemačiau, – tuo metu AFP teigė vietos gyventojas Mehmetas Yildirimas (Mechmetas Jildirimas). – Jokios vyriausybės, jokių valstybės pareigūnų, jokios policijos, jokių kareivių. Gėda! Palikote mus vienus.“

Katastrofa įvyko kaip tik tuo metu, kai R. T. Erdoganas ėmė įgauti pagreitį ir kelti savo populiarumo rodiklius nuo žemumų, pasiektų per praėjusiais metais įsiplieskusią sunkią ekonomikos krizę.

Netrukus po žemės drebėjimo R. T. Erdoganas pripažino buvus nelaimės padarinių suvaldymo trūkumų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

Alaha pamirsai reikejo 1 pas ji kreiptis gal to nebutu ivyke ??? nnn

Japonai po žemės drebėjimo subėga

Iš visur, kad tik greičiau. Teko matyt japonų filmą kur buvo epizodas apie cunamį, tai organizacija pritrenkianti. Net griuvėsius valantys radę kokių nuotraukų, fotoalbumą, jas sudeda šalia, kad savanoriai surinkę galėtų gražinti žmonėms ar nors jų giminėms, kad nedingtų prisiminimai. Beje, kas važiuojate į seismines zonas, tai japonų patirtis kaip išgyventi. Turėti šalia lovos kuprinę su pora litrų vandens, kažko valgomo, telefoną. Pajutus smūgį lyst po lova, stalu. Nes dažnai užgriūna ir neprispaudžia, bet negali išeiti. O vandens turėjimas prailgina tikimybę išgyventi papildomas paras kol atkas. Turkija dar drebės mėnesį kitą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS