„Reuters“: JAV ruošia 1 mlrd. JAV dolerių ginklų paketą Ukrainai | kl.lt

„REUTERS“: JAV RUOŠIA 1 MLRD. JAV DOLERIŲ GINKLŲ PAKETĄ UKRAINAI

Du oficialūs JAV asmenys naujienų agentūrai „Reuters“ antradienį pasakė, kad Jungtinės Valstijos ruošia 1 mlrd. JAV dolerių karinės pagalbos Ukrainai paketą – pirmąjį, kuris bus parengtas pagal kol kas dar nepasirašytą įstatymo paketą dėl pagalbos Ukrainai ir Izraeliui.

„Šiame pagalbos pakete numatyta perduoti transporto priemonių, priešlėktuvinių raketų „Stinger“, papildomos didelio mobilumo artilerijos raketinių sistemų amunicijos, 155 mm artilerijos amunicijos, prieštankinių raketų „TOW“ ir „Javelin“ bei kitokios ginkluotės, kurią galėsime tuojau pat pradėti naudoti mūšio lauke“, – naujienų agentūros pranešime cituojami valdžios atstovų žodžiai.

Prieš šešis mėnesius JAV prezidentas Joe Bidenas pateikė Kongresui prašymą dėl papildomo saugumo finansavimo, kuriame buvo numatytą pagalbos skirti ir Ukrainai, Izraeliui bei partneriams Indijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Praėjusią savaitę Atstovų Rūmai priėmė jo prašymą atspindinčių įstatymų projektų paketą. Balsavimas dėl užsienio pagalbos paketo JAV Senate turėtų įvykdyti antradienį, balandžio 23 d.

Prezidentas J. Bidenas patvirtino, kad yra pasirengęs šiuos teisės aktus pasirašyti, kai tik jie pasieks Baltuosius Rūmus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Xxx

Manau amerika gaus i šikną nuo ruso.Faktišjdi ji jau įkūrėjos visam pasauliui nurodant kaip reikia gyventi nors ji pati su savi šalimis nesusitvarko .Yra Amerikos šalių kuriose yra badas,bedarbystė ir žmonės gyvena siaubingai,manau jomis turėtų pasirūpinti o ne Ukrainą.

cha... jankiai ruosia 1 milijardo vertes Ukrainai pampersu

paketa ir silta Kompresa lavonams .......

Baisu

Patys jau buvę rusofobai ukrainiečiai kalba ir supranta, kad jais jav tik naudojasi, kaip pigia patrankų mėsa, o ginklus jav tiekia Ukrainai įskolą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS