Rumunijoje kompanijos „Moderna“ vakcina pradėti skiepyti 12-17 metų paaugliai | kl.lt

RUMUNIJOJE KOMPANIJOS „MODERNA“ VAKCINA PRADĖTI SKIEPYTI 12-17 METŲ PAAUGLIAI

Nuo pirmadienio 12-17 metų rumunai gali pasiskiepyti JAV kompanijos „Moderna“ vakcina nuo koronaviruso „Spikevax“. Tai pranešė Rumunijos naujienų agentūra „Agerpres“.

Šis sprendimas šalyje priimtas po to, kai Europos vaistų agentūra (EVA) liepos 23 d. leido šiuo preparatu skiepyti 12-17 metų paauglius.

Tai jau antra vakcina po JAV kompanijos „Pfizer“ ir jos partnerio Vokietijoje „BioNTech“ preparato, kuria leista skiepyti šios amžiaus grupės atstovus. Rumunijoje 12-17 metų paauglių vakcinacija „Pfizer“ preparatu prasidėjo birželį.

Kaip anksčiau pranešė Nacionalinio vakcinacijos komiteto vadovas Valeriu Gheorghiță, kompanijos „Moderna“ preparato naudojimo paaugliams schema yra tokia pat, kaip ir suaugusiesiems: dvi dozės 28 dienų intervalu. Nepilnamečiai rumunai, atvykstantys į vakcinacijos centrą arba pas šeimos gydytoją, turi turėti tėvų arba teisėtų globėjų sutikimą dėl skiepų ir būti lydimi vieno iš jų.

Bent vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę gavusių Rumunijos gyventojų skaičius liepos 31 d. perkopė 5 mln. Šalyje gyvena 19,4 mln. žmonių. Rumunijoje naudojamos „Pfizer“, „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

nuodijamos tautos ir ju vaikai pagal raganu terminologija tai populiacijos mazinimas=====

SUSIJUSIOS NAUJIENOS