Rusija didina karinį buvimą Tolimuosiuose Rytuose | kl.lt

RUSIJA DIDINA KARINĮ BUVIMĄ TOLIMUOSIUOSE RYTUOSE

Rusija didina karinį buvimą šalies Tolimuosiuose Rytuose – tai esą atsakas į regione didėjančią įtampą, ketvirtadienį sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Dėl įtampos „rytine strategine kryptimi“ siunčiamas pastiprinimas, gynybos ministerijos tinklalapyje cituojamas S. Šoigu. Omenyje turima teritorija, apimanti Rusijos rytinę sieną su Kinija ir platesnė Azijos ir Ramiojo vandenyno teritorija.

S. Šoigu nepatikslino, nei kokios naujai kilusios grėsmės, nei kur bus siunčiamos papildomos pajėgos. Jis regionui pažadėjo 500 vienetų naujos ir modernizuotos įrangos bei patobulinimų Šiaurės kariniam jūrų laivynui.

Maskvos „Carnegie“ centro analitikas Aleksandras Gabujevas sakė, kad Rusija bando užtikrinti pakankamas karines pajėgas vietovėje, kurioje gali kilti konfliktų. Jis pažymėjo, kad didėja JAV ir Kinijos karinių jūrų laivynų susidūrimo rizika.

„Rusija negali likti beginklė ir toje vietoje turi veikti jos pajėgumai, kalbant apie karines oro pajėgas, gynybą ir personalą“, – sakė jis.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusijos nerimas Tolimuosiuose Rytuose sutelkiamas į galimus užsienio jėgų veiksmus, tačiau nepatikslino nei nerimą galimai keliančių šalių, nei konfliktų.

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose taip pat vyksta ilgiausia antivyriausybinių protestų serija, rengiama prie Kinijos sienos esančiame Chabarovsko mieste, kurio gyventojai reiškia įniršį dėl krašto gubernatoriaus Sergejaus Furgalo suėmimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ooo sibiras

savos zemes???cia lietuviams tikrai turetu buti labai aktualu???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS