Rusija įvedė kelionių draudimus JAV viceprezidentei, M. Zuckerbergui, dar 27 amerikiečiams | kl.lt

RUSIJA ĮVEDĖ KELIONIŲ DRAUDIMUS JAV VICEPREZIDENTEI, M. ZUCKERBERGUI, DAR 27 AMERIKIEČIAMS

Rusija ketvirtadienį paskelbė kelionių draudimus JAV viceprezidentei Kamalai Harris (Kamalai Haris), „Facebook“ vadovui Markui Zuckerbergui (Markui Zakerbergui) ir dar 27 žymiems amerikiečiams, atsakydama į sankcijas, įvestas dėl Kremliaus agresijos prieš Ukrainą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad kelionių draudimas, kuris taip pat taikomas aukščiausiems Pentagono pareigūnams, įskaitant Gynybos departamento atstovą Johną Kirby (Džoną Kerbį) bei antrą pagal rangą pareigūnę Kathleen Hicks (Ketlin Hiks), JAV verslo lyderiams ir žurnalistams, galios „neribotą laiką“.

Sąraše, be kita ko, yra „ABC News“ televizijos laidų vedėjas George'as Stephanopoulosas (Džordžas Stefanopulosas), „The Washington Post“ apžvalgininkas Davidas Ignatius (Deividas Ignatijus) ir į Rusiją orientuotos naujienų svetainės „Meduza“ anglakalbės versijos redaktorius Kevinas Rothrockas (Kevinas Rotrokas).

Taip pat analogiški draudimai paskelbti 61 Kanados piliečiui, įskaitant premjero Justino Trudeau (Džastino Triudo) komunikacijos vadovą Cameroną Ahmadą (Kameroną Ahmadą) bei Kanados specialiųjų operacijų pajėgų vadą Steve'ą Boiviną (Stivą Buaveną).

Rusijos URM nurodė, kad į asmenų, kuriems „neribotam laikui“ uždrausta atvykti į Rusiją, sąrašą įtraukti asmenys, „tiesiogiai susiję su Kanados valdančiojo režimo rusofobiško kurso plėtojimu, pagrindimu ir įgyvendinimu“.

Rusija anksčiau uždraudė „Facebook“ ir „Instagram“, kurios priklauso M. Zuckerbergo „Meta“ imperijai, pavadinusi jas „ekstremistinėmis“ organizacijomis.

Vasario 24 dieną Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus karius į provakarietišką Ukrainą, Vakarai Maskvai paskelbė virtinę griežtų sankcijų, įskaitant kelių bankų pašalinimą iš SWIFT sistemos, anglies importo iš Rusijos embargą ir naujų investicijų apribojimus.

Koordinuodamos veiksmus, Vakarų šalys taip pat paskelbė apie dešimčių šnipinėjimu įtariamų Rusijos diplomatų išsiuntimą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, paskelbė kelionių draudimus, Kamala Harris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS