Rusija, Kinija ir Pakistanas susitarė su Talibanu palaikyti kontaktus | kl.lt

RUSIJA, KINIJA IR PAKISTANAS SUSITARĖ SU TALIBANU PALAIKYTI KONTAKTUS

Rusijos, Kinijos ir Pakistano specialieji atstovai Afganistanui Kabule aptarė šioje šalyje po politinių pasikeitimų susiklosčiusią padėtį ir susitiko su Talibano atstovais, trečiadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Rusijai susitikimuose atstovavo prezidento specialusis atstovas Afganistanui Zamiras Kabulovas, sakoma pranešime.

„Nuodugniai ir konstruktyviai aptartas platus spektras klausimų, susijusių su naujausiais politiniais pasikeitimais Afganistane. Akcentuoti tokie aspektai, kaip vyriausybės įtrauktis, žmogaus teisės, ekonominių ir humanitarinių ryšių plėtojimas siekiant skatinti draugiškus Afganistano ryšius su užsienio valstybėmis, įskaitant kaimynines, šalies vienybės ir teritorinio vientisumo užtikrinimas. Išreikšta parama kovai su terorizmu ir narkotikų kontrabanda“, – nurodoma dokumente.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos teigimu, „talibai akcentavo ypatingą dėmesį santykių su Rusija, Kinija ir Pakistanu skatinimui, atsakingą šių trijų šalių vaidmenį stiprinant taiką ir saugumą Afganistane“.

„Pasiektas susitarimas palaikyti konstruktyvius kontaktus dėl Afganistano taikos ir klestėjimo, regiono stabilumo ir vystymosi“, – sakoma pranešime.

Be to, minimų trijų šalių specialieji atstovai susitiko su buvusiu Afganistano prezidentu Hamidu Karzai (Hamidu Karzajumi) ir buvusiu Aukščiausiosios nacionalinio susitaikymo tarybos pirmininku Abdullah Abdullah (Abdula Abdula).

„Aptartos pastangos skatinti taiką ir stabilumą šalyje“, – nurodė Rusijos URM.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Amerikos teroristai gavo gerą spyrį sėdimojon. Ir dar nuo ko- skuduriuotų laukinių :)) Laikas juos visai išgŗūsti anapus Atlanto. Kartu su visais subinlaižiais. Pasaulis pagaliau lengviau atsikvėps.

Nenuostabu

Siuksle visada traukia prie siuksles...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS