Rusijos teismas A. Navalno portretą pripažino ekstremizmo simboliu | kl.lt

RUSIJOS TEISMAS A. NAVALNO PORTRETĄ PRIPAŽINO EKSTREMIZMO SIMBOLIU

Rusijoje velionio opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno nuotrauka pripažinta ekstremizmo simboliu. Kaip rašo leidinys „Novaja gazeta“, kuriuo remiasi UNIAN, tokį sprendimą priėmė Murmansko miesto Spalio rajono teismas.

„Viešas Navalno nuotraukos demonstravimas yra ekstremistinės organizacijos atributikos propaganda ir simbolis“, – skelbia teismo nutartis vietos gyventojos Marinos Viktorijos Nagornych administracinėje byloje.

Kaip rodo bylos medžiaga, moteris iškabino Navalno nuotrauką medžių tankmėje netoli gyvenamojo namo. Šį veiksmą teismas pripažino „viešu ekstremistinės organizacijos simbolikos demonstravimu“. Už jį rusė septynioms paroms uždaryta į laikinojo sulaikymo izoliatorių.

Prieš pat šį nuosprendį moteris jau praleido už grotų septynias paras už tai, kad iškėlė plakatą su „ekstremistine“ Navalno pavarde.

„Pavardė „Navalnas“ yra judėjimo „Navalno štabas“, kurį teismas pripažino ekstremistiniu ir kurio veikla draudžiama, pavadinime“, – sakoma teismo sprendime.

UNIAN primena, kad vasario mėnesį  Sankt Peterburgo teismas 18-metę Darją Kozyrevą uždarė už grotų pagal straipsnį dėl Rusijos kariuomenės diskreditavimo. Mat mergina prie paminklo ukrainiečių poetui Tarasui Ševčenkai priklijavo nedidelį plakatą su jo eilėraščio „Priesakas“ ištrauka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Cha

Putė ant kiekvieno kampo, senas gaidys nepakeičiamas:)

Petras I

Jei 1926 metų perversmą Lietuvoje laikomą fašistiniu, tai kodėl tokiais nelaikoma Rusijos ir Baltarusijos režimai? Čia kažkas ne taip...

Linai, tu Kvaiša

Linai, nustok rūkyti. Viską Mamai pasakysiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS