Iš Rusijos traukiasi „The New York Times“ redakcija | kl.lt

IŠ RUSIJOS TRAUKIASI „THE NEW YORK TIMES“ REDAKCIJA

Leidinys „The New York Times“ antradienį paskelbė, kad jo redakcija traukiasi iš Rusijos dėl naujo teisės akto, numatančio įkalinimo bausmes už „melagienų“ apie rusų kariuomenę skleidimą.

„Nauju Rusijos teisės aktu siekiama kriminalizuoti nepriklausomą, tikslų žinių apie karą prieš Ukrainą pranešimą“, – sakoma „The New York Times“ organizacijos pranešime.

„Siekdami užtikrinti mūsų redakcijos darbuotojų, dirbančių šiame regione, saugumą, kol kas juos iškeliame iš šalies“, – priduriama jame.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė įstatymo projektą, numatantį įkalinimo bausmes iki 15 metų už, institucijų nuomone, „melagingas žinias“ apie karines pajėgas.

Jis taip pat pasirašė įstatymo projektą, kuris numatytų baudas arba iki trejų metų laisvės atėmimo bausmes už raginimą taikyti sankcijas Rusijai.

Šis žingsnis buvo dalis pastangų užgniaužti bet kokį nepasitenkinimą dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Daugelis užsienio žiniasklaidos priemonių sustabdė reportažų rengimą iš Rusijos, įskaitant Kanados „CBC/Radio-Canada“, Vokietijos ARD ir ZDF, Ispanijos RTVE, taip pat amerikiečių naujienų agentūrą „Bloomberg News“ ir Ispanijos naujienų agentūrą EFE.

Tuo metu britų transliuotojas BBC pranešė, kad nuo antradienio vakaro atnaujins reportažų rengimą anglų kalba iš Rusijos, po to, kai sustabdė šią veiklą nagrinėdamas naują griežtą žiniasklaidos įstatymą.

„The New York Times“ teigė, kad „stebėdamas naujojo įstatymo taikymą, stengsis kuo greičiau grįžti“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, The New York Times, traukiasi iš Rusijos, melagienos, rusų kariuomenė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS