Rusijos URM: Čekija stojo į santykių su RF griovimo kelią, atsakymo nereikės ilgai laukti | kl.lt

RUSIJOS URM: ČEKIJA STOJO Į SANTYKIŲ SU RF GRIOVIMO KELIĄ, ATSAKYMO NEREIKĖS ILGAI LAUKTI

Čekija stojo į santykių su Rusija griovimo kelią, Maskvos atsakymo nereikės ilgai laukti. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė oficiali Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

Ji priminė „raudonąsias linijas“, Rusijos prezidento Vladimiro Putino įvardintas trečiadienį metiniame pranešime Federaliniam Susirinkimui, ir pabrėžė, kad Maskva niekam neleis jų peržengti. „Mes labai ilgai kentėme. Mes dabar atsakome jau be jokio romantiško šydo tikintis sveiko proto. Mes atsakome taip, kaip, viena vertus, priklauso pagal tarptautinę teisę, kita vertus, kaip numato diplomatijos tradicija, ir trečia, taip, kaip mums naudinga. Bet kartu mes tikrai vadovaujamės taikingu požiūriu, orientuotu į bendradarbiavimą“, - teigė Rusijos diplomatė.

Balandžio 17 d. Čekijos vyriausybė pranešė išsiunčianti iš šalies 18 Rusijos ambasados Prahoje darbuotojų, kurie yra specialiųjų tarnybų karininkai. Šis sprendimas buvo priimtas ištyrus sprogimų amunicijos sandėliuose Vrbeticės kaime Čekijos rytuose aplinkybes. Rusijos URM pareiškė Prahai griežtą protestą dėl šio „nepagrįsto“ žingsnio ir paskelbė nepageidaujamais asmenimis 20 Čekijos ambasados Maskvoje darbuotojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

JAV TERORISTAI...

Kelia į mūšį savo mažyčius, mažyčius kiemsargiukus...prieš mešką. Čia JAV banditai jau atidirbę metodiką - į priekį leidžia pėstininkus, o patys eina iš paskos ir skina laurus...Apgailėtinai šiandien atrodo tie, pasmerkti žūčiai, kiemsargiukai...tie, kurių vadovai yra Amerikiečių nupirkti ir apdovanoti, o jų pėstininai...pasmerkti. Tai liečia ir Lietuvą.

>Senaasilui

Asilo baranka tu kremline...

Senalietuvis

Durniai Cekai!Ir toki mūsų ,,jaunalietuviai"taip pat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS