S. Cichanouskaja: baltarusiai nori, kad ES išplėstų sankcijas Minskui | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA: BALTARUSIAI NORI, KAD ES IŠPLĖSTŲ SANKCIJAS MINSKUI

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pirmadienį paragino Europos Sąjungą smarkiau spausti sankcijomis Minską, teigdama, kad to nori patys baltarusiai.

„Po suklastotų rinkimų Europos Sąjungos reakcija buvo gana greita. Europos Sąjunga įvedė tris ES sankcijų paketus. Manome, kad sankcijos galėtų būti stipresnės, tačiau Europos Sąjunga paliko šiek tiek erdvės sankcijoms stiprinti“, – sakė per spaudos konferenciją su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid.

„Norime didesnio spaudimo režimui, nes žmonės Baltarusijoje kenčia kasdien. Jie kalinami, kankinami, mušami. Tikiuosi, kad ketvirtasis sankcijų paketas bus platesnis, o penktasis paketas yra ruošiamas, nes Baltarusijos žmonės to nori“, – pabrėžė S. Cichanouskaja.

Anot jos, „nuo gruodžio nebuvo stebima jokių stiprių veiksmų Baltarusijos atžvilgiu, dėmesys atitrūko dėl kitų įvykių pasaulyje“, todėl „režimas pasijuto nebaudžiamas“.

„Tai matėme „Ryanair“ lėktuvo [priverstinio nutupdymo Minske] atveju. Nežinome, ko dar šis režimas gali imtis, kas ir kaip gali nukentėti“, – kalbėjo į Lietuvą pasitraukusi buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus.

Anot S. Cichanouskajos, „įmanoma kuo greičiau nutraukti kančias surengus naujus ir sąžiningus rinkimus“.

Opozicijos lyderė padėkojo Estijai už dukart šalies iniciatyva sušauktus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdžius, siekiant „padidinti pasaulio informuotumą apie tai, kas vyksta Baltarusijoje“.

S. Cichanouskają pirmadienį taip pat priims parlamento pirmininkas Juri Ratas (Jūris Ratas), užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets (Eva Marija Lymets), parlamento Užsienio reikalų komisijos pirmininkas Marko Mihkelsonas (Markas Michelsonas).

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

pertekliniai kostiumuoti

Kiek zinome is spaudos S.Cichou.per rinkimos "suzvejojo" tik 20% bialorussiu pilieciu balsu-palaikymo..deja. Tai kokia ji laimetoja prezidentu rinkimuose?Apsishaukele.Ogal ji isivaizduoja esanti Lenino vele-antrininke?tas ir dirbo is Vokietijos ir jo darbai sugriove didziule Rusijos valstybe ishzude milijonus zmoniu ,,o tie kvailiai dar ir dabar meldziasi niekadejo mumijai.. Ne tokiu "revoliucionieriu " nori Bialorusiu tauta .....

Haris

Užtenka Lietuvai laikyti Lietuvoje, šitą Baltarusijos mafijos bobą.Ji norėtu!!!!! Sėsk ant puodo jeigu norisi ko nors.

Kaltūną

Nupešt šitai kūtvėlai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS