S. Cichanouskaja: kankinimais siekiama nutildyti visą šalį | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA: KANKINIMAIS SIEKIAMA NUTILDYTI VISĄ ŠALĮ

Baltarusijos opozicijos lyderė, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja antradienį pakartojo tvirtinimą, kad Baltarusijos valdžia kankino šimtus sulaikytų protestuotojų.

„Kankinimai naudojami, siekiant nutildyti visą šalį“, – teigė S. Cichanouskaja, sakydama kalbą Lenkijoje.

Baltarusijoje po ginčytinų rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų buvo sulaikyta daugiau kaip 7 000 protestuotojų. Jungtinės Tautos (JT) teigia gavusios pranešimų, kad mažiausiai 400 sulaikytų protestuotojų buvo kankinami arba patyrė kitokį netinkamą elgesį.

Nuo prezidento rinkimų, kuriuose pergalę skelbiasi pasiekęs Aliaksandras Lukašenka, Baltarusijoje nesiliauja protestai, o pagrindinė opozicijos lyderė, teigianti, kad nugalėjo rinkimuose, S. Cichanouskaja pasitraukė į Lietuvą.

S. Cichanouskaja savo kalboje, kurią antradienį sakė Europos koledže Varšuvoje, teigė, kad protestuotojai Baltarusijoje pastaruosius du mėnesius kasdien rodė „neįtikėtiną didvyriškumą.“

„Paskelbti rinkimų rezultatai neturi nieko bendro su realybe“, – pabrėžė ji ir pridūrė, kad jei A. Lukašenka tikrai būtų laimėjęs rinkimus tokia didele persvara, jam nebūtų reikėję rengti slaptos inauguracijos ceremonijos.

Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rezultatais, rinkimuose A. Lukašenka gavo 80 proc. balsų. S. Cichanouskajos šalininkai teigia, kad ji yra tikroji rinkimų nugalėtoja.

Europos Sąjunga (ES) taip pat pasmerkė rinkimus ir teigė, kad rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi. ES atsisako pripažinti, kad dabartinis A. Lukašenkos prezidentavimas yra teisėtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

#

Kiek Lietuvoje sulaikytujų ir nuteistujų patiria kitokį netinkamą elgesį ir visiėms ne tik kad nusispjaut, dar ir katutėm iš džiaugsmo ploją ir rėkia jog per švelniai kad dar taip ir taip reikia... Kaip jau nusibodo tie globalistai kurie kovoja dėl viso pasaulio kai pas pačius betvarkė didžiausia... Pradžiai savo kiemą išsikuopt derėtu, alkanus pamaitinti ir tik tada kai pas pačius tvarka bus galimą kaimynus ir ne tik remtį...

To Ei

Eik pusdurni pailsėt į savo privemtą lovą, bo visai nusipezi,ligonie

Ei

Kiek jūs pazeidinesit neįgaliųjų teises ,tą dienelės loja su jūsų pagalba reiktų jumis į teismą tarptautinį paduoti už neįgaliųjų patyčias ,dabar patyčios o paskui jūs ją panaikinti nunuodysit kaip atidirbuse prostitutę,mums nerūpi tautos isdavike prostitutę mums rupi musu šalies reikalai,tautos išdavikus reikia taip padaryti kaip zmones darė po karo,o šitą dalava vyt ,nors ją ir taip areštuota ji nusikaltėle ir yra tarptautinėje paieškoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS