Š. Korėjos žurnalistų sąjunga surengė pirmąjį susitikimą per 22 metus | kl.lt

Š. KORĖJOS ŽURNALISTŲ SĄJUNGA SURENGĖ PIRMĄJĮ SUSITIKIMĄ PER 22 METUS

Šiaurės Korėja pirmą kartą nuo 2001 metų surengė savo žurnalistų sąjungos konferenciją, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, izoliuotam režimui grasinant branduoliniu ginklu, nepaisant, kaip pranešama, maisto trūkumo šalyje.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA teigė, kad konferencija vyko „kritiniu metu“, o jos dalyviai buvo paraginti dėti daugiau pastangų, kad būtų vykdoma lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) ideologinė linija.

Kimų šeima daugiau nei septynis dešimtmečius šalį valdo geležiniu kumščiu, o visą šį valdymo laikotarpį lydi per valstybinę žiniasklaidą skleidžiamas asmenybės kultas.

Šiaurės Korėja nuolat atsiduria paskutinėse vietose reitingų, kuriuose šalys vertinamos pagal spaudos laisvę.

Pirmadienį ir antradienį sostinėje Pchenjane vykusi konferencija buvo pirmasis sąjungos susitikimas per 2011-aisiais lyderiu paskelbto Kim Jong Uno valdymo metus.

Konferencija pabrėžė, kad žurnalistai „turėtų tapti karštais tikinčiaisiais, ištikimais [Kim Jong Uno] revoliucinės idėjos gynėjais ir kruopščiais jos įgyvendintojais“, teigė KCNA.

Praėjusiais metais Šiaurės Korėja paskelbė esanti „negrįžtama“ branduolinė galybė, o šiemet Kim Jong Unas įsakė savo kariuomenei intensyviau ruoštis „tikram karui“.

Nuskurdusioje šalyje taip pat sunkiai sprendžiama nuolatinio maisto trūkumo problema, pasirodė ir pranešimų apie badą.

Trečiadienio KCNA pranešime teigiama, kad konferencijos dalyviams buvo pasakyta, jog reikia „energingai pradėti“ politinę ir ideologinę kampaniją, kuri įkvėptų „visą šalį“ įgyvendinti režimo kaimo plėtros strategiją.

„Šiaurės Korėjoje žurnalistai yra elitiniai partijos politinės propagandos kariai, – sakė An Chan-ilas (An Čaniras), perbėgėlis, tapęs tyrėju ir vadovaujantis Pasauliniam Šiaurės Korėjos studijų institutui. – Tai režimas įsako rašyti straipsnius, kurie būtų kur kas aršesni ir lojalesni Kimui. Tai, kad Šiaurės [Korėja] mano, jog jai reikia daugiau propagandos, gali reikšti, kad jos maisto padėtis negerėja.“

An Chan-ilas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis suvažiavimas taip pat gali reikšti, jog netrukus įvyks dar vienas branduolinių ginklų bandymas, „galbūt balandžio 15 dieną – per Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) gimimo metines“.

„Gali būti, kad režimas norėjo paruošti savo žurnalistus prieš plačiai nušviečiant bandymą“, – teigė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS