S. Lavrovas: Baltarusijos protestuotojai finansuojami iš Varšuvos ir Vilniaus | kl.lt

S. LAVROVAS: BALTARUSIJOS PROTESTUOTOJAI FINANSUOJAMI IŠ VARŠUVOS IR VILNIAUS

Baltarusijos protestuotojai aktyviai finansuojami ir gauna instrukcijas, kaip gaminti sprogmenis, iš Varšuvos ir Vilniaus. Tai ketvirtadienį interviu Rusijos ir užsienio žurnalistams pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Iš Varšuvos ir Vilniaus per socialinius tinklus eina ne tik pinigai, bet ir instrukcijos, mes jas matėme. Instrukcijos, kaip gaminti padegamuosius mišinius, sprogstamąsias medžiagas, tuos pačius Molotovo kokteilius ir daug ką kita“, – teigė Rusijos diplomatijos vadovas.

„Baltarusijos opozicija labai aktyviai finansuojama ir kurstoma laikytis būtent tokios bekompromisės linijos – reikalauti režimo pakeitimo, organizuoti neterminuotus streikus, kurie žlugo“, – tvirtino S. Lavrovas.

Pasak jo, dabar į Baltarusijos miestų gatves daugiausia išeina žmonės, norintys išprovokuoti pareigūnus panaudoti jėgą.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

gynejas

machorka rukiau is Kovos fabriko,maisai buvo,del ko klausi?

to gynejas

lauke tupejai ar vidui,jai vidui su tavim viskas aisku ten beveik visi komsomolcai buvo

parlamento gynejas 49m

ech butu galimybe laika tsukt atgal,puse is komentatoriu vaiksciotu su raudonom siknom nuo bananu,tikrai negaileciau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS