S. Lavrovas: dėl A. Navalno atvejo sparčiai prastėja Rusijos ir ES santykiai | kl.lt

S. LAVROVAS: DĖL A. NAVALNO ATVEJO SPARČIAI PRASTĖJA RUSIJOS IR ES SANTYKIAI

Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) santykiai sparčiai prastėja, penktadienį sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, atsakydamas į klausimą dėl galimų ES sankcijų Maskvai dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apnuodijimo.

Kaip skelbia „Reuters“, S. Lavrovas, kalbėdamas spaudos konferencijoje su Danijos užsienio reikalų ministru, pareiškė, kad A. Navalno byloje ES elgiasi kaip teisėja ir prisiekusieji, ir iki šiol negebėjo su Maskva pasidalyti svarbia informacija, kuri leistų Rusijai atlikti tyrimą.

S. Lavrovas teigė, kad Vokietija pažeidžia savo tarptautinius įsipareigojimus, nuspręsdama nesidalyti su apnuodijimu susijusia informacija.

A. Navalnas buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. Jis neteko sąmonės, kai skrido iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nugabentas į Berlyną.

Vokietijos teigimu, atlikti toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga. Tokias šalies išvadas patvirtino dvi Prancūzijos ir Švedijos laboratorijos.

Kremlius griežtai neigia turintis bet kokių sąsajų su pasikėsinimu į opozicionieriaus gyvybę, o pats A. Navalnas kaltę dėl savo apnuodijimo suvertė prezidentui V. Putinui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ne Rusija kišasi į svetimų valstybių vidaus reikalus

Ir...ne Rusija daugiausiai nukentės dėl pašlijusių su ES santykiu. Praėjo tie laikai, kai viskam dirigavo supuvusi, banditinė Amerika. Tame tarpe ir Europai, kuri pati turėtų vieną kartą apsispręsti - ar nori toliau šokti pagal tų pasaulio teroristų iš už Atlanto dūdele?

Vatnikams

Bukiems rusu vatnikams su praplautomis smegenimis dar vis nedaeina teisybe apie ju valdzia. Rusai pasmerkti gyventi visiskame skurde slovinant cekista kaip kokioje Siaures Korejoje ar SSSR. Bet ko jie nori, to ir gauna.

Aidas

Cia tik navalno pasakos vaikams ir debilams kurie nieko nesupranta,tipo nuodijo ir nenunuodijo jus galvojate fsb durneliai dirba?visu antra paliko buteliukus nuo vandens su nuodu pedsakais net musu kaimo durniai tu buteliuku nebutu palike o cia profai paliko ar ne juokinga,ir trecia gulejo gulejo apnuodytas ir stai stebuklas paeme ir atsigavo ir taip greitai is lovos atsikele ir kalbeti pradejo ir vaikscioti,nu o ketvirtas niekas nebutu jo isleides i ta hitlerija gydytis jeigu jau butu nuodije butu ligoninej pribaige o ta boba jo butu dingus be zinios su visais jo draugeliais,pasaka gal ir gera turejo iseiti daunams tokiems nuo 10-18m kurie sedi prie kompo ir nieko nezino apie tai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS