S. Lavrovas: V. Putinas dalyvaus 2022-ųjų Pekino olimpiadoje | kl.lt

S. LAVROVAS: V. PUTINAS DALYVAUS 2022-ŲJŲ PEKINO OLIMPIADOJE

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ateinančiais metais nuvyks į Kiniją dalyvauti žiemos Olimpinėse žaidynėse, nors Maskvai tebetaikomos sankcijos dėl valstybės remtos dopingo programos, ketvirtadienį pranešė rusų užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Putinas su džiaugsmu priėmė [Kinijos prezidento] Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) kvietimą apsilankyti žiemos olimpinėse žaidynėse 2022 metų vasarį“, – sakė S. Lavrovas per susitikimą su kolega kinu Wang Yi (Vang I) Tadžikistane.

Pernai aukščiausiasis sporto arbitražas dvejiems metams uždraudė Rusijai dalyvauti tarptautinėse varžybose. Taip šalis nubausta už valstybės remtą dopingo programą per 2014 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes.

Tačiau kai kuriems Rusijos sportininkams leidžiama varžytis turint neutralų statusą – nenaudojant Rusijos vėliavos ar himno – jeigu jie gali įrodyti, kad yra „švarūs“.

Rusų pareigūnams, įskaitant V. Putiną, taip pat draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, nebent juos pakviestų priimančiosios šalies vadovas.

Pasak naujienų agentūros TASS, S. Lavrovas pareiškė besitikįs jog V. Putinas ir Xi Jinpingas galės susitikti asmeniškai, taip pat, kad Rusijos ir Kinijos atletai „vėl pademonstruos savo aukštas sportines ir asmenines savybes“.

Šiemet vykusiose vasaros Tokijo olimpinėse žaidynėse su neutraliu statusu dalyvavo daugiau kaip 300 rusų sportininkų.

Jie parsivežė namo 20 aukso medalių ir atsidūrė penktoje vietoje pagal iškovotų prizų skaičių.

2022 metų žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4–20 dienomis Kinijos sostinėje Pekine ir kaimyninėje Hebėjaus provincijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Viskas Okey !

.... pagarba dalyvaujantiems Olimpiadoje ....

tai

pydu kom nebezino kaip dergt pacanai.....

Arvydas Ektis

Rašo "dalyvaus"... tai kokioje rungtyje šitas senukas dalyvaus: gal ilgiausiai valdžiusio prezidento?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS