Serbijos prezidentas įsitikinęs – šalis iki 2026 metų taps ES nare | kl.lt

SERBIJOS PREZIDENTAS ĮSITIKINĘS – ŠALIS IKI 2026 METŲ TAPS ES NARE

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius teigia vis dar esąs „įsitikinęs“, kad jo šalis iki 2026 metų taps visateise Europos Sąjungos (ES) nare. Prezidentas tai pareiškė po susitikimo su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

Po penktadienį Briuselyje įvykusio susitikimo A. Vučičius Serbijos žiniasklaidai sakė tebesąs optimistiškai nusiteikęs dėl Serbijos įstojimo į ES.

„Esu įsitikinęs, kad galime pereiti į naują Serbijos ir ES santykių etapą, ir manau, kad iki 2026 metų būsime ES nare“, – teigė A. Vučičius.

Europos Komisijos pirmininkė U. von der Leyen nebuvo tokia konkreti ir optimistiška ir pabrėžė nenutrūkstamo dialogo būtinybę.

„Po rinkimų (Serbijoje) reikalingas platus dialogas su visomis politinėmis jėgomis, kad būtų toliau įgyvendinamos reformos, kurios būtinos, norint priartinti Serbiją prie ES“, – tvirtino U. von der Leyen ir tuo pačiu pabrėžė, kad svarbu rasti sprendimą ginče su Kosovu, kuris 2008 m. paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos.

„Dialogas su Kosovu ypač svarbus“, – sakė pirmininkė.

Derybos dėl Serbijos stojimo į ES prasidėjo dar 2014 metais. Serbijos konfliktas su Kosovu yra viena iš pagrindinių kliūčių Serbijai įstoti į ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS