Šiaurės Korėja sako nusprendusi imtis „karo atgrasymo priemonių“ | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJA SAKO NUSPRENDUSI IMTIS „KARO ATGRASYMO PRIEMONIŲ“

Šiaurės Korėja nusprendė imtis „karo atgrasymo priemonių“, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, likus dienai iki Seulo ir Vašingtono didžiausių per pastaruosius penkerius metus bendrų karinių pratybų pradžios.

Pasak oficialiosios Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA), sprendimas priimtas valdančiosios partijos karinės komisijos posėdyje, kuriam pirmininkavo lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas).

„Posėdyje buvo aptarti ir priimti svarbūs praktiniai žingsniai, kaip veiksmingiau, ryžtingai ir puolamai panaudoti karo atgrasymo priemones“, – teigė KCNA.

Pranešime teigiama, kad šiuo žingsniu siekiama „susidoroti su dabartine padėtimi, kai JAV ir Pietų Korėjos karo provokacijos pasiekė raudonąją liniją“, tačiau priemonės nebuvo išsamiai aprašytos.

Planuojama, kad Pietų Korėja ir Jungtinės Valstijos pirmadienį pradės „Laisvės skydo“ pratybas, kuriose daugiausia dėmesio bus skiriama „besikeičiančiai saugumo aplinkai“ dėl suintensyvėjusios Šiaurės Korėjos agresijos, pranešė sąjungininkės.

Visos tokios pratybos piktina Šiaurės Korėją, kuri jas laiko invazijos repeticijomis.

Šalis teigia, kad jos branduolinių ginklų ir raketų programos skirtos savigynai.

Analitikai teigė, kad Šiaurės Korėja tikriausiai pasinaudos šiomis pratybomis kaip pretekstu vykdyti daugiau provokacijų, įskaitant raketų bandymus ir galbūt net branduolinį bandymą.

Penktadienį KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas įsakė Šiaurės Korėjos kariuomenei suintensyvinti „tikro karo“ pratybas.

Stebėdamas ugnies puolimo pratybas Kim Jong Unas pasakė kariams, kad jie turi būti pasirengę „dviem strateginėms misijoms: pirma, atgrasyti nuo karo ir, antra, perimti karo iniciatyvą“, teigia KCNA.

Vašingtonas ir Seulas sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje, didėjant karinei ir branduolinei grėsmei iš Šiaurės Korėjos, kuri pastaraisiais mėnesiais atlieka vis daugiau provokuojančių uždraustų ginklų bandymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Baikit čia triesti. Kimas daro tai, kas būtina situacijoje. Ir daro tai gerai. O jus tik laižot amerikoniską šikną, dvasios vergai , nes daugiau nieko ir nesugebat...

Gaus infarktą

ir baigsis nutukusio bekono marazmai

Ble

Koks baisus čiūrka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS