Sirija neigia, kad laiko nelaisvėje JAV žurnalistą A. Tice'ą | kl.lt

SIRIJA NEIGIA, KAD LAIKO NELAISVĖJE JAV ŽURNALISTĄ A. TICE'Ą

Sirijos vyriausybė trečiadienį paneigė, kad laiko nelaisvėje kokius nors JAV piliečius, įskaitant žurnalistą Austiną Tice'ą (Ostiną Taisą), prieš dešimtmetį pagrobtą Damaske.

Vyriausybė paskelbė pareiškimą, reaguodama į JAV prezidento Joe Bideno (Džo Bideno) praėjusią savaitę išsakytą teiginį, kad jis „tikrai žino“, jog A. Tice'as „laikomas Sirijos režimo“. J. Bidenas taip pat ragino Damaską padėti grąžinti žurnalistą namo.

Užsienio reikalų ministerija pareiškime, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra SANA, paneigė tokius kaltinimus.

„Sirijos Arabų Respublika neigia, kad pagrobė ar jėga išgabeno į nežinomą vietą kurį nors Amerikos pilietį, atvykusį į jos teritoriją ar gyvenusį jos valdomose teritorijose“, – sakoma pareiškime.

Ministerija pabrėžė, kad sutiktų palaikyti „oficialų dialogą ar komunikaciją su Amerikos administracija tik tuo atveju, jei derybos būtų viešos ir grindžiamos pagarba Sirijos suverenitetui, nepriklausomybei bei teritoriniam vientisumui“.

A. Tice'as yra laisvai samdomas fotožurnalistas, dirbęs „Agence France-Presse“, „McClatchy News“, „The Washington Post“, CBS ir kitoms naujienų organizacijoms. Jis dingo po to, kai buvo buvo sulaikytas kontrolės poste netoli Damasko 2012 metų rugpjūtį.

A. Tice'as, kuriam buvo 31-eri, kai pradingo, po mėnesio pasirodė vaizdo įraše užrištomis akimis ir sulaikytas nenustatytos ginkluotų asmenų grupės. Nuo to laiko apie amerikietį buvo mažai žinių.

J. Bidenas savo pareiškimą padarė minint dešimtąsias A. Tice'o dingimo metines.

„Mano administracijai nėra didesnio prioriteto už amerikiečių, laikomų įkaitais ar neteisėtai sulaikytų užsienyje, gražinimą namo“, – sakė JAV prezidentas.

Ankstesnė Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija 2020 metais išsiuntė Baltųjų rūmų pareigūną retos misijos į Damaską, siekdama išlaisvinti A. Tice'ą. Tačiau ta misija nedavė jokio apčiuopiamo rezultato.

2018 metais JAV valdžia paskelbė 1 mln. dolerių (eurų) atlygį už informaciją, kuri padėtų išlaisvinti žurnalistą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

tuscios polipropoganda kuri naudinga 1 pusei kai 2 ir tuo paciu uzsiema su cinisku azartu vyksta populiacijos mazinimo vajus pagal svabs teorija kai sudejus visa biomase ji butu 100k didesne uz zmoniu masr jei ne daugiau ir visi telpa ir dar lieka tusti plotai tai ? kas nori mus sunaikint musu paciu rankomis /===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS