Šių metų Nobelio taikos premijai nominuota daugiau nei 300 kandidatų | kl.lt

ŠIŲ METŲ NOBELIO TAIKOS PREMIJAI NOMINUOTA DAUGIAU NEI 300 KANDIDATŲ

Šių metų Nobelio taikos premijai gauti nominuota daugiau nei 300 kandidatų, pirmadienį paskelbė Nobelio institutas.

Tarp jų – Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg ir kadenciją baigęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Kandidatų sąrašas, kurį sudaro 329 asmenys ir organizacijos, nesumušė 2016 m. rekordo, kai buvo nominuoti net 376 žmonės.

Kandidatų vardai yra saugomi bent 50 metų, tačiau juos pasiūlantys žmonės, įskaitant politikus, buvusius laureatus ir universitetų profesorius, gali viešai paskelbti apie savo pasirinkimus.

Be D. Trumpo ir G. Thunberg, į kandidatų sąrašą pateko tokios priešakinio kovos su pandemija fronto grupės, kaip Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir vakcinų aljansas „Gavi“.

„Šie COVID-19 pažymėti metai buvo ypatingi ir būtų stebinama, jei tai neatsispindėtų nominacijų pobūdyje“, – agentūrai AFP sakė Nobelio instituto direktorius Olavas Njolstadas, nepateikdamas daugiau detalių.

Nobelio komitetas, apie šių metų premijos laureatą paskelbsiantis spalio 8 d., praėjusių metų premiją skyrė Pasaulio maisto programai (WFP).

Šiais metais tarp kitų žinomų kandidatų yra tokios nevyriausybinės spaudos laisvės organizacijos, kaip „Reporteriai be sienų“ (RSF) ir Žurnalistų apsaugos komitetas (CPJ).

Kandidatų sąrašą taip pat papildė tokie politiniai aktyvistai, kaip Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja ir įkalintas Rusijos valdžios kritikas Aleksejus Navalnas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

patarimas

Tatukui duokit, kad pamirtų laimingas...

ko tos gretos paaugliška nuotrauka?

ana pernai laaabai norėjo gauti.kai negavo,pusę metų nebuvo girdėt apie ją.puolė į depresiją.dabar pacankės ivaizdis nebepraeis.teks apsimetinėt motina terese..nors-norvegai patys durniausi premijų dalintojai.nobelis grabe vartosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS