Slovakija parai atnaujina patikrą dėl koronaviruso savo pasienyje | kl.lt

SLOVAKIJA PARAI ATNAUJINA PATIKRĄ DĖL KORONAVIRUSO SAVO PASIENYJE

Slovakijos pareigūnai nuo penktadienio 15 valandos iki šeštadienio 15 valandos atnaujins šalies pasienyje patikrą, kurios tikslas – nustatyti koronavirusu užsikrėtusius žmones ir kontroliuoti asmenis, atvykstančius iš problemiškų infekcijos plitimo požiūriu Europos Sąjungos regionų. Tai pranešė Slovakijos radijas.

Pasienio patikra atnaujinama tik vienai parai. Atitinkamą sprendimą Slovakijos vyriausybė priėmė ketvirtadienį, užfiksavus staigų nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiaus šuolį.

Šalyje, turinčioje apie 5,5 mln. gyventojų, trečiadienį buvo išaiškinti 53 infekuotieji – beveik dvigubai daugiau negu antradienį, kai medikai diagnozavo koronavirusą 31 žmogui. Toks pacientų skaičiaus paros prieaugis Slovakijoje buvo fiksuojamas tik per patį epidemijos įkarštį, kai galiojo nacionalinis karantinas.

Valdžios nuomone, infekcija daugiausia plinta slovakams kontaktuojant su užsienio valstybių, kuriose yra koronaviruso židinių, gyventojais.

Pastarąją parą Slovakijoje nustatyta mažiau naujų užsikrėtimo koronvirusu atvejų – buvo teigiami 19 testų rezultatai.

Slovakijos sveikatos apsaugos ministerija apie pirmuosius užsikrėtimo koronavirusu atvejus šalies teritorijoje pranešė kovo 6 d. Nuo to laiko buvo atlikta 225 950 testų dėl koronaviruso, nustatyta 1 870 infekuotųjų. Nuo infekcijos sukeliamų komplikacijų mirė 28 slovakai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS