„Spiegel“: A. Merkel slapta aplankė A. Navalną ligoninėje | kl.lt

„SPIEGEL“: A. MERKEL SLAPTA APLANKĖ A. NAVALNĄ LIGONINĖJE

Vokietijos kanclerė Angela Merkel slapta aplankė Rusijos opozicijos aktyvistą Aleksejų Navalną „Charité“ klinikoje Berlyne prieš tai, kai jis rugsėjo 22 d. buvo išrašytas iš ten. Tai pranešė leidinys „Spiegel“, remdamasis savo šaltiniais.

Kaip pažymi portalas, A. Merkel tokiu „neįprastu gestu pabrėžė Vokietijos vyriausybės solidarumą su A. Navalnu“. Ji aplankė opozicionierių „visiško slaptumo sąlygomis“, kai jis dar gulėjo ligoninės lovoje, rašo „Spiegel“.

Pasak leidinio, A. Merkel vizitas yra dar vienas įrodymas, jog kanclerė neketina atsisakyti A. Navalno bylos tyrimo ir mėgins išsiaiškinti visas su juo susijusio incidento aplinkybes.

44-erių Kremliaus kritikas ir kovotojas su korupcija buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. A. Navalnas neteko sąmonės lėktuvu skrisdamas iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nuskraidintas į Berlyną.

Berlyno ligoninėje jis praleido 32 dienas, 24 iš jų – intensyviosios terapijos skyriuje.

Vokietijos specialistų teigimu, toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

galu gale

baikit sita cirka

Merkelienė

vykdo planą kad Putinas pigiau parduotų nordstrymo dujas?Gerai čia prasisuko..:D) Kai statė tai ranką spaudė - ,,ja ja schion..", buvo draugų darugai, o kai pastatė tai dabar ragus atstatė..:D) Atsirado visoki neprieko navalnai ir priekaištai..skant fu kokie jus blogi - mes galim net nepirkt tu duju ..O kur Putinui dingt? Kur susikišt tą nordstryma su visais milijardais sumestais tom statybom?:D)

To Rec

Tu neispruses asilas,tu tiesiog durnas eik geriau mamos papo paciulpsi matyt baltymų ant smegenų tau trūksta nes ne vienas normalus lietuvos pilietis tikrai nemasto kaip tu ,tu nors kada plauni savo smirdancia burną nuo pieno atlieku,eik mokintis istorijos klumpi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS