Sueco kanalą blokavęs laivas nutemptas nuo seklumos | kl.lt

SUECO KANALĄ BLOKAVĘS LAIVAS NUTEMPTAS NUO SEKLUMOS

Konteinervežis, užtvėręs Sueco kanalą, buvo išjudintas iš vietos ir atlaisvino farvaterį. Tai trečiadienį pranešė uosto paslaugų kompanija „Gulf Authority Company“, remdamasi šaltiniu Sueco kanalo valdyboje.

Gautomis žiniomis, vilkikams pavyko nutempti konteinervežį „MV Ever Given“ nuo seklumos ir pastatyti jį lygiagrečiai su kanalo farvateriu. Tai leido atnaujinti laivybą.

Antradienio rytą stiprus vėjas pakeitė „MV Ever Given“ kursą, ir šis su Panamos vėliava plaukiojantis laivas nosimi įsirėmė į vieną iš kanalo krantų, o laivagaliu – į kitą. 220 tūkst. tonų vandentalpos ir 400 metrų ilgio konteinervežis užblokavo laivybą kanalu.

Dėl to prie Sueco kanalo susidarė 10 tanklaivių, gabenančių bendrą 15 mln. barelių naftos krovinį, eilė.

Sueco kanalu kasdien praplukdoma 12 proc. pasaulinio krovinių srauto, kadangi kelias iš Azijos į Europą pro pietinę Afrikos pakrantę yra 5 600 kilometrų ilgesnis. Sueco kanalas taip pat yra viena iš intensyviausiai naudojamų naftą gabenančių tanklaivių vandens magistralių. Juo taip pat naudojasi 8 proc. laivų su suskystintųjų dujų kroviniu. Iš viso kanalu praplaukia 19 tūkst. laivų per metus arba daugiau kaip 50 per parą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

cha,cha! putkino !!!! ir jis megsta pajuokauti.

Anonimas

Putino darbas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS